Reklam

Meraklı Adımlar Çocuk Kulübü'nden Bir İlk Daha

Meraklı Adımlar Çocuk Kulübü'nden Bir İlk Daha
29 Kasım 2012 - 17:15

148 + 43 + 69  - 34 + 126 – 79 + 57 – 132 = ?

Çocuklarınızın bu işlemi saniyeler içinde yapmasını ister misiniz? İlçemizin öncü ve lider eğitim kurumu Özel Meraklı Adımlar Çocuk Kulübü yine bir ilke imza atıyor. Bir süredir özellikle büyükşehirlerde uygulanan Mental Aritmetik Eğitimi artık Çan'da Meraklı Adımlar'da verilecek.

Mental Aritmetik Nedir?

Mental Aritmetik; Abaküsün yanı sıra Multimedya tabanlı Online öğrenme yardımıyla çocukların temel matematik işlemlerini (Toplama, Çıkarma, Çarpma, Bölme) kağıt-kalem kullanmadan zihinden işlem yapmasına imkan tanıyan bir zihinsel gelişim ve değişim programıdır.  

Bu programa katılan çocuklarda; 

1.    Dikkat - Konsantrasyon yoğunlukları artar.
2.    Dinleme ve gözlem becerileri gelişir.
3.    Kinestetik (Dokunsal) , Görsel ve İşitsel öğrenme stilleri gelişir.
4.    Zihinsel aktivasyonları hızlanır ve hafızası gelişir
5.    Yaşıtlarına oranla Alternatif Düşünme becerileri gelişir.
6.    Kendilerine olan Özgüvenleri artar.
7.    Matematik işlemleri zihinden hızlı bir şekilde yaparak, özellikle sayısal derslerdeki başarıları artar. 

 Mental Aritmetik programına katılan bir öğrenci, 

148 + 43 + 69  - 34 + 126 – 79 + 57 – 132 = ?

468 / 36 = ?

790 x 18 = ?

6936 – 1326 = ?

Bu ve benzeri işlemleri zihinden 3-5 saniyede yapabilir. 

Program; başlangıç aşamasında eşzamanlı olarak Abaküs üzerinden ve Auditory (İşitsel) sonraki safhalarda abaküsün zihne yerleşmesi ile işlemlerin zihinden çok hızlı ve hatasız yapılması şeklinde devam eder. 


Abaküs Mental Aritmetik ----- -------- Auditory Aritmetik  ----------- Mental Aritmetik

Her kursun sonunda öğrencilere Dikkat ve Konsantrasyon, testleri uygulanarak bu alandaki gelişimleri yakından takip edilir. 

Mental Aritmetik Programı 5–13 yaş çocukların zihinsel gelişimini sağlayan bir programdır. Bu yaşlarda kendi içinde 
5-7
8-10
11-13 yaş olarak 3 gruba ayrılır.
 
•    Tüm program 6 Kurdan (2 yıl) oluşur. İlk yıl toplama, çıkarma ikinci yıl ise çarpma, bölmenin mental olarak yapabilmesi öğretilir.  

•    Her kurun sonunda yarışmalar yapılır. Belirlenen skalanın (%70) üzerine çıkan öğrenciler bir üst kura geçme hakkı kazanır. 

•    Dersler haftada en az 1 gün 40 dakikadan 3 seans olarak düzenlenir. 

Özel Meraklı Adımlar Çocuk Kulübü kurucu müdürü M.Özgür Çetin “Uzun süredir mental aritmetik programı ile ilgileniyoruz.  Yoğun bir araştırma ve hazırlık sonrasında Çan'da böyle bir eğitimi vermenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bizim programımız mevcut mental aritmetik uygulamalarından farklı olacak.  Programımız mental aritmetiğin yanında DİKKAT GELİŞTİRME ve DRAMA eğitimini de kapsıyor. Böylelikle çocuklarımızın hem aritmetik becerisi hem dikkat yoğunlaştırma hem de kendini ifade etme ve uyum sağlama becerileri gelişecek. 28 Kasım 2012 tarihinde ön kayıt işlemlerimiz başlayacak ve programımız muhtemelen aralık ayı içerisinde başlayacak. Kaliteli ve etkili bir eğitim verebilmek için gruplarımız 12 kişilik olacak ve toplam kontenjanımız 48 öğrencidir.” dedi.



YORUMLAR

  • 0 Yorum