Reklam

MECLİS KOMİSYONA HAVALE İLE GEÇTİ

İl Genel Meclisi’nin yeni yılda toplantıları başladı. Ocak ayı 2’nci birleşiminde çeşitli gündem maddeleri oylandı.

05 Ocak 2022 - 12:16 - Güncelleme: 05 Ocak 2022 - 12:26
İl Genel Meclisi Ocak Ayı toplantısı İl Özel İdare’de gerçekleştirildi. Yoklamanın ardından toplantıya katılamayan Meclis Üyesi Erdal Güler’in izinli sayılması oylanarak kabul edildi.
Ardından gündem maddelerine geçildi. 5’nci gündem maddesinde sözleşmeli personele 2022 mali yılında ödenecek ücretlerin belirlenmesi görüşüldü.

İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Güneş Pehlivan, Mali Hizmetler Müdürüne soru yönelterek, “2021 bazında ödemeler toplamının yüzde 25 fazlasını geçmemek şeklindeki ibare var ya, şu an oransal olarak ödemelerin tamamının yüzde kaçı acaba?” sorusunu yöneltti.
Mali Hizmetler Müdürü ise, “Şu an biz İl Özel İdaresi olarak yüzde 19 buçuk seviyesindeyiz. Son yapılan toplu sözleşmede de bu Özel İdareler için personel giderleri yüzde 25 şeklinde toplu sözleşmeye alındı. O nedenle idaremizin bu konuyla ilgili bir problemi yok şimdilik” şeklinde cevapladı.
Ardından madde oybirliği ile kabul edildi. Diğer gündem maddelerinin de okunarak komisyona havalesi oybirliği ile kabul edildi.
İl Genel Meclisi’nin 3’ncü birleşimi yarın saat 16.00’da gerçekleşecek.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum