Reklam

MEB'TEN DEVAMSIZLIKLA İLGİLİ YENİ KARAR

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kronik hastalığı bulunan ve özel eğitim alan öğrenciler için, pandemi süresince devamsızlık sıkıntısı yaşanmaması amacıyla muaf tutulması kararını açıkladı. Çanakkale’de bu konuda pek sıkıntı yaşanmadığını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, bu talimat ile muaf tutulan hastalıkların kapsamının genişletildiğini belirtti.

MEB'TEN DEVAMSIZLIKLA İLGİLİ YENİ KARAR
17 Şubat 2022 - 12:32
Covid-19 salgınının devam ettiği süre dahilinde, kronik rahatsızlığını sağlık kurulu raporuyla belgelendiren öğrenciler ile özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler, velilerinin okula vereceği dilekçenin ardından devamsızlıktan muaf tutulacak.
Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Bakanlıktan gelen ‘devamsızlık kararı’ ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu konuyla ilgili talimat geldi. Lisede devam sınırları olduğu için, ufak tefek sorunlar yaşanabiliyordu. Bu talimat ile bu durum bertaraf edilmiş oldu. Bakanlık, pratik bir çözüm uygulamış oldu. Direkt olan sıkıntıyı giderecek” dedi.
“Çanakkale’de bu konuyla ilgili sıkıntı yoktu” diyen Müdür Yılmaz, “Veli, pandemiden dolayı liseye giden çocuğunu rahatsızlığından dolayı okula göndermekle ilgili bir çekince yaşıyorsa okula resmi bir dilekçe verecek ve öğrenci muaf sayılacak. Zaten bazı hastalıklar muaftı, bu talimat ile kapsam genişletilmiş oldu” ifadelerini kullandı.
Muaf olan öğrenciler EBA uygulaması üzerinden derslerini takip edebileceğini söyleyen Yılmaz, “İlk zamanlarda başlayan EBA hiç durmadan devam ediyor. Buradan öğrenciler derslerine istediği zaman takip edebiliyor” bilgisini verdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum