Reklam

"MAVİ BAYRAKLARIMIZIN ÇOĞALMASI LAZIM"

Marmara bölgesinde bazı mavi bayraklı plajlar müsilaj ve deniz kirliliği sebebi ile kaybedildi. Çanakkale’de 12 mavi bayraklı plaj bulunuyor. Yabancı ve yerli turistlerin önem gösterdiği mvi bayraklı plajlar ülkemiz için önem arz ediyor.

09 Haziran 2022 - 12:06
Çanakkale’de mavi bayraklı plajların olması gerektiğine ve deniz kirliliğine dikkat çeken Ülgür Gökhan, “Biz boğazın sonu olduğumuz için daha şanslıyız ama Marmara’nın ortasında bazı bölgelerde ciddi oranda problem var. Bütün Türkiye’de var aslında ama Marmara bizim için çok daha önemlidir. Bazı bölgelerde mavi bayraklar iptal oldu. Tam tersine mavi bayraklarımızın çoğalması lazım” diyerek Çanakkale’de balık konusunda da sıkıntılar olduğuna değindi.
Gökhan konuşmasının devamında, “Bu sene birçok mavi bayrak Marmara Bölgesinde iptal edildi. Çanakkale’de böyle bir durum söz konusu değil. Biz boğazın sonu olduğumuz için daha şanslıyız ama Marmara’nın ortasında bazı bölgelerde ciddi oranda problem var. Bütün Türkiye’de var aslında ama Marmara bizim için çok daha önemlidir. Bazı bölgelerde mavi bayraklar iptal oldu. Tam tersine mavi bayraklarımızın çoğalması lazım. Bu denizimiz bizim için büyük bir servettir. Ciddi bir balık, deniz ürünü yetiştirilebilecek konumda olan bir deniz burası çünkü; yukarıdan Karadeniz’den daha az tuzlu sulardan buraya, daha tuzlu sulara doğru akıntılar gerçekleşiyor. Yavrulama, balıkların akımı, yumurtlama süreçleri, barınma noktalarında çok önemli bir denizdir. Biz bunu maalesef önemli bir servetimizi mahvediyoruz. Yıllar boyu hala atıklar, zehirli atıklar, dökülmeye devam ediyor. Ergeneler hala devam ediyor. Bunların bir an önce engellenmesi gerekir. Şu anda Çanakkale’de balık konusunda sıkıntılar başladı. Bu bir sembol ‘atacağım bir tane naylondan ne olur’? Demeyelim. Lütfen bu konuya özen gösterelim. Sonuçta damlaya damlaya göl oluyor, damlaya damlaya kir oluyor” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum