Reklam

"MASKE-SİPERLİK BARİYERDİR"

Pazartesi yani bugünden itibaren, Çanakkale’de maske takmak zorunlu… İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karara göre maske takmayan vatandaşlara 900 TL ceza uygulanacak. ÇOMÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Şener maske ve siperlik hakkında merak edilen konularla ilgili bilgilendirmede bulundu.

"MASKE-SİPERLİK BARİYERDİR"
22 Haziran 2020 - 13:50

Koronavirüs döneminde vermiş olduğu bilgilerle, kamuoyunu sürekli bilgilendiren, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Şener maske ve siperlik konusunda bilgilendirmede bulundu.

Doç.Dr. Alper Şener, “Maske ve siperlik, her ikiside bariyer yöntemidir. Yani virüsü almamızı veya saçmamızı inler. Maskenin en etkili olduğu mesafe 2 metredir. Maske en iyi virüsün saçılımını ve yakın mesafeden kapalı alanda virüsün alınmasını önler. Toplumda açık alanda sosyal mesafenin korunmadığı durumlarda maske-siperlik dışında bu virüsten başka korunma yolunuz yok! Kapalı alanı hiç tartışmıyorum bile… Yüz siperliği toplum için maske yerine en az onun kadar etkin bir yöntemdir” ifadelerinde bulundu.

 

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi

YORUMLAR

  • 0 Yorum