Reklam

MASABAŞI VE SAHA TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi 2021 yılı Hastane Afet Planı (HAP) Masabaşı ve Saha tatbikatı gerçekleştirildi.

MASABAŞI VE SAHA TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
27 Kasım 2021 - 13:36
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi acil durum ve afetlere hazırlıklı olabilmek amacıyla, Hastane yönetimi ve ilgili birim personellerinden oluşan HAP (Hastane Afet Planı) Olay Yönetim Ekibi tarafından “Rehin Alma” nın konu alındığı senaryo hazırlanarak masa başı ve saha tatbikatı gerçekleştirildi.

Masabaşı ve saha tatbikatına HAP Yönetim Ekibi, Hastane çalışanları, Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü, ÇOMÜ Rektörlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü,UMKE, AFAD, 112 ekipleri katıldı.
Senaryo gereğince ÇOMÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi A Blok 1.katta bulunan Diyetisyen Polikliniğinde eşine verilen diyet programını kabul etmeyen hasta yakınının poliklinikte görevli diyetisyeni silahla rehin alarak, Başhekimle görüşmek istediğini dile getirdi.  Verilen “Gri Kod” sonrası olay yerine giden Hastane güvenlik personelinin, hastane polisinin, sağlık personellerinin ikna çabalarının yetersiz kalması sonucu olay yerine gelen operasyon şefinin Başhekime görüntülü konuşma başlatmasıyla boş bir anında polis saldırganı etkisiz hale getirmeyi başardı. Tatbikat önceden planlanan senaryoya sadık kalınarak, gerçeğini aratmayacak şekilde gerçekleştirilmiş ve Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü, ÇOMÜ Rektörlüğü, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı ekibi gözetiminde gerçekleştirildi.

Tatbikat sonrasında toplanan Olay Yönetim Ekibi ve tatbikatta görev alan personellerle tatbikatı değerlendirirken HAP Başkanı Başhekim Doç. Dr. Hasan Ali KİRAZ emeği geçen herkese başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum