Reklam

MARMARA DİKEN ÜSTÜNDE!

Beklenen büyük Marmara Depremi, bölgede endişe yaratmaya devam ederken, Marmara Denizi’nde 3,1 büyüklüğünde sarsıntı oluştu. Bu deprem ile ilgili Prof. Dr. Naci Görür, “Küçük ama yeri bakımından önemli” değerlendirmesinde bulunurken, Prof. Dr. Doğan Perinçek ise gazetemize yaptığı açıklamada “Marmara Denizi’nde meydana gelen depremler Biga-Bayramiç hattını etkiler” dedi. Beklenen büyük deprem dolayısıyla, Marmara bölgesinde endişe her geçen gün artmaya devam ediyor.

MARMARA DİKEN ÜSTÜNDE!
04 Ekim 2022 - 16:53
Uzmanlar yıllardır özellikle Marmara Denizi’nde meydana gelmesi beklenen büyük deprem için uyarılarda bulunuyorlar. Yıkıcı etkilere sahip olması beklenen depremin büyüklüğünün ise 7.0 üzerinde olacağı tahmin ediliyor. Geçtiğimiz gün ise Marmara Denizi’nde 3,1 büyüklüğünde küçük bir sarsıntı oluştu.
Bu sarsıntı ile ilgili Prof. Dr. Naci Görür, “Arkadaşlar, dün gece Marmara Denizi’nde minimum 7,2 deprem beklediğimiz Kumburgaz fay kolu üzerinde 3,1 deprem oldu. Küçük ama yeri bakımından önemli” paylaşımında bulundu.

Sosyal medyadaki bu paylaşım kısa sürede etkileşim alırken, bölgedeki endişe ise üst noktaya çıktı.
Prof. Dr. Doğan Perinçek ise meydana gelen deprem ile ilgili değerlendirmede bulundu. Prof. Dr. Perinçek Biga-Bayramiç hattına dikkat çekerek, “Uzun zamandır Biga-Bayramiç hattına dikkat çekiyorum. Risk bölgesi olduğunu ısrarla anlatıyorum. Marmara Denizi’nde bir şeytan üçgeni var ve bu üçgenin sivri ucu Çan-Bayramiç hattını gösteriyor. Neden bunu söylüyorum?
Marmara’daki depremler Tekirdağ’a kadar geliyor, sonrasında ise Biga’ya sapıyor. Marmara Adası civarında olan depremlerin hepsi bana göre Marmara’daki itme gücünü Biga-Çan yönüne yönlendiriyor. Ben bu sebepten dolayı o bölgeye şeytan üçgeni diyorum” dedi.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum