Reklam

Kuzey Biga Madencilik Öğrencilere Gezi Düzenledi

Kuzey Biga Madencilik Öğrencilere Gezi Düzenledi
25 Nisan 2013 - 13:41

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Etili İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencileri, öğretmenleri ve velileri için Kuzey Biga Madencilik tarafından Çanakkale-Gelibolu Şehitlik gezisi düzenlendi.

Çanakkale Savaşları Tanıtım Merkezi (Simülasyon) ve müzesi ziyaretinden sonra rehberler eşliğinde tarihi yarımada gezisi gerçekleştirildi. Öğretmen, öğrenci ve velilere Çanakkale Savaşları uzman rehberler tarafından detaylı bir şekilde anlatıldı.

Etili Köyü İlköğretim Okulu Müdürü ve öğretmenleri “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocuklara verilebilecek en güzel hediye “tarih bilinci” aşılamaktır. Öğrencilerimiz, Çanakkale savaşının önemini yerinde görme ve dinleme fırsatı buldu. Okulumuz öğrencileri ve velileri için böyle bir gezi düzenleyen Kuzey Biga Madencilik şirketine çok teşekkür ederiz” dedi.

Daha önce Çanakkale Gelibolu yarımadasını gezme fırsatı bulamadıklarını belirten öğrenci velileri “Çocuklarımızla birlikte böyle bir gezinin organize edilmesinden dolayı Çan Milli Eğitim Müdürlüğüne, Etili İlköğretim Okulu Müdürlüğü'ne ve Kuzey Biga Madencilik'e teşekkür ediyoruz” dedi.

Okul öğrencileri “Her zaman kitaplardan okuyup, öğretmenlerimizden dinlediğimiz Çanakkale Savaşlarının yaşandığı toprakları ziyaret ederek tarihimizi daha da iyi anlama fırsatı bulduk.  Çanakkale'de şehit düşen dedelerimizi ziyaret ettik. Çok mutluyuz” dedi.

Gezi sonunda öğrencilere eğitim kitapları hediye eden şirket yetkilileri, Ulu önder Atatürk'ün “Tarihini bilmeyen bir millet yok olmaya mahkûmdur!”sözünü hatırlatarak tarih bilincini arttırmak için bu tür geziler organize etmeye devam edeceklerini belirtti.


YORUMLAR

  • 0 Yorum