Reklam

KURBAN BAYRAMIN'DA SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI OLACAK MI..?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrası "Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlaması mı?" sorusuna yanıt verdi. Bakan Koca, "Ülke genelinde kısıtlama Bilim Kurulu'nda gündeme gelmedi. Salgının seyrine göre bayramda il bazında kısıtlama olabilir" dedi.

KURBAN BAYRAMIN'DA SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI OLACAK MI..?
09 Temmuz 2020 - 13:49

Türkiye koronavirüsü ile mücadelesine devam ederken Bilim Kurulu bugün bir kez daha bir araya geldi. Toplantı sonrası kamuoyuna açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı'nda olası kısıtlamaya ilişkin de yanıt verdi. Bakan Koca bayramda il bazında kısıtlama olabileceğinin altını çizerken, "Ülke genelinde kısıtlama Bilim Kurulu'nda gündeme gelmedi. Salgının seyrine göre bayramda il bazında kısıtlama olabilir" dedi.

İYİLEŞEN SAYISINDA ARTIŞ VAR

Son 24 saatte 49 bin 302 test yapıldı ve 1041 yeni vaka tespit edildi. Koronavirüs tedavisi gören 22 kişi ise hayatını kaybetti. Açıklanan son verilerin ardından Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bin 282'ye, toplam vaka sayısı ise 208 bin 938'e yükseldi. Son 24 saatte tedavisi tamamlanan 2 bin 219 hasta daha taburcu oldu. Böylece toplam iyileşen hasta sayısı 187 bin 511 oldu.

Kaynak: Haber Merkezi


YORUMLAR

  • 0 Yorum