Reklam

KORONAVİRÜS MART'TAN ÖNCE Mİ GÖRÜLDÜ?

Aralık ayında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan Covid-19, o dönemden bu günlere kadar etkisini kaybetmeyerek hatta arttırarak yayılmaya devam ediyor. Türkiye Mart ayından önce henüz virüsten nasibini almamış, koronavirüs vakalarına rastlanılmamıştı.

KORONAVİRÜS MART'TAN ÖNCE Mİ GÖRÜLDÜ?
14 Eylül 2020 - 12:15
O dönemlerde, Mart ayından önce, Türkiye’nin dört bir yanında ağır grip geçiren vatandaşlar görüldü. Çanakkale’de de çok sayıda bu şekilde vaka olurken, vatandaşlar arasında “Acaba koronavirüs Türkiye’ye Mart ayından önce girdi. Test yapılmadığı için bilemedik mi?” soruları akıllara gelmişti.
ÇOMÜ Üniversite Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, koronavirüs Mart’tan önce görüldü mü sorusuna yanıt verdi.
Prof. Dr. Şener yapmış olduğu bilgilendirmede, “Korona Türkiye’ye Mart’tan önce girmiş olabilir mi? Bu soru çok soruldu ama ilginç gelen bir şey gözüme çarptı. Sağlık Bakanlığı grıp benzeri hastalıkları, haftalık takip edip rapor halinde yayınlıyor.
2019-2020 sezonu raporunda 2020’nin 8.haftasında, Şubat sonu oluyor… Grip pozitiflik oranı azalırken, poliklinikte görülen ILI (Grip benzeri hastalıklar) oranı artmış… Genelde paralel olur… Bunlar korona olabilir. İlk korona olgusu 11 Mart’ta olduğuna göre, ilk tespit zamanında bir gecikme yok” ifadelerinde bulundu.
 
Kaynak: Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum