Reklam

KÖPRÜ BASIN MENSUPLARINA TANITILDI

Dünya’nın en uzun orta açıklık unvanına sahip, yapımında binlerce işçinin çalıştığı 1915 Çanakkale Köprüsü, 18 Mart Deniz Zaferi’nin 107.Yıldönümünde açıldı. Açılışın ardından Ak Parti İl Başkanı Naim Makas bugün basın mensuplar ile kahvaltıda bir araya geldi.

23 Mart 2022 - 11:29
Kahvaltının ardından Çanakkale Otoyol ve Köprüsü İnşaat Yatırım ve İşletme A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Güzel ve Reşit Yıldız basın mensuplarına köprünün yapılış aşamaları anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından Ak Parti İl Başkanı Naim Makas 1915 Çanakkale Köprüsü Gelibolu gişelerinde basın açıklaması gerçekleştirdi. Başkan Makas basın toplantısında şunları ifade etti; Bu kıymetli yatırımın buraya yapılış sürecinde bunu hiç merak etmeyen buradaki herhangi bir teknik geziye katılıp teknik bilgi almayan belediye başkanlarını ve milletvekillerini kendi partilerinin ve seçmenlerin vicdanına bırakıyoruz” dedi.

Avrupa ve Asya kıtasını birbirine bağlayan yüksek teknolojinin kullanıldığı 1915 Çanakkale Köprüsü geçtiğimiz günlerde açıldı. Açılışın ardından vatandalar köprüye akın etti. Bugün ise Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, AK Parti Lapseki İlçe Başkanı Namık Ergin, Gelibolu İlçe Başkanı, ÇOK A.Ş. yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları kahvaltıda araya geldi. Kahvaltının ardında Çanakkale Otoyol ve Köprüsü İnşaat Yatırım ve İşletme A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeleri Raşit Yıldız ve Ömer Güzel 1915 Çanakkale Köprüsü’nün yapım aşamalarını anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda 1915 Çanakkale Köprüsü’nün yüksek teknoloji inşaat araçları ile yapılması dikkat çekti. Bunun yanı sıra sunumda gemilerin köprü ayaklarına çarpabilme olasılığına açıklık getirildi. ÇOK A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Reşit Yıldız 1915 Çanakkale Köprüsü’nde kaza oranını düşük seviyede olduğunu belirterek “Sabotaj olmadığı sürece bu gemilerin köprüye çarpması olanaksız diyebiliriz. Çarpma durumu düşük bir ihtimal olsa bile gerekli tedbirler alınarak kulenin ayağındaki şamandıralar kazayı engelliyor. Bunların yetersiz kaldığı bir kaza gerçekleşse bile köprüye bir zarar gelmeyecek. Zarar gören kısım sadece çarpan geminin buz kırağan oluyor” dedi.

Ak Parti İl Başkanı Naim Makas basın açıklamasında şunları ifade etti: Bu köprü 5 yıl önce başladığında başlamadan evvel başlayamaz diyorlardı. Başladıktan sonra bitiremez dediler. Matematik dehalarını konuşturarak bu köprü pahalı bu köprü ekonomik değil dediler. Fakat pandemiye rağmen küresel ekonomik türbülansa rağmen, milletimizin de feraseti Cumhurbaşkanımızın da dirayeti ile beraber bu devasa yatırım bitti. 5 yıllık süre içerisinde ne üzücüdür ki şehrimizin vekillerinden ve bu köprümüzün yapıldığı bölgedeki belediye başkanlarından köprümüzün herhangi bir teknik gezisine herhangi bir törenine katılmadılar. Burayı yapılış sürecinde hiç merak etmeyen belediye başkanlarını ve milletvekillerini kendi partilerinin ve seçmenlerin vicdanına bırakıyoruz. Bakın bu köprü yapılırken 20 bin kişiden fazla emekçinin buraya emeği geçti. Burası tamamen Türk iş gücü ve Türk mimarisi ile yapılan bir Türk köprüsüdür. Bu köprü Çanakkale’nin sembolleriyle oluşan bir Türk köprüsüdür. Dolayısıyla bu köprü başka bir yerde zaten yapılamazdı. Bu köprü sembolleriyle simgeleri ile ancak Çanakkale Köprüsü olabilirdi.

“Her şeye rağmen bunu istemiyoruz bu köprüyü buna istemiyoruz” diyen zihniyet Çanakkale ihanet eden zihniyettir. Dolayısıyla bu köprü hepimizin köprüsü, bu köprü Türkiye’mizin köprüsü. Bu köprü dünya arenasında evimizin göğsünü kabartan köprüdür”

YORUMLAR

  • 0 Yorum