Reklam

KIZILAY AĞADERE MÜZESİ ZİYARETE AÇILDI

Türk Kızılay’ının ilk müzesi olma özelliğini de barındıran ‘Kızılay Ağadare’ müzesi ve vadideki şüheda kabristanları yeni bir güzergâh olarak ziyarete açıldı.

27 Temmuz 2020 - 12:21
Konuyla ilgili Kızılay tarafından yapılan açıklamada şöyle dendi; “11 Haziran da açılışı yapılan ve Türk Kızılay’ının ilk müzesi olma özelliğini de barındıran  ‘Kızılay Ağadare’ müzesi ve vadideki şüheda kabristanları yeni bir güzergâh olarak ziyarete açılmıştır.”

“Ağadere vadisi toplamda, 568 dönüm arazi, 6000 m2 inşaat alanı ve 8 kapalı bölüm den oluşan müze genel alanı ile 6 dönüm kullanım alanı ve yine 5 km de yürüyüş yolunu içermektedir. Müzenin tanıtımı ve ziyaretçi sayısının artması amacıyla bir dizi bilgilendirme toplantıları düzenlenmiştir. İlki 24 Temmuz Cuma günü Alan Kılavuzlarına yönelik düzenlenen kahvaltılı toplantıların 2’ncisi 25 Temmuz günü Yerel basın köy muhtarları ve kültür Türizm müdürlüğü ve Troya müzesi personeline yönelik olacaktır. 26 Temmuz günü il müdürleri, Kurum ve üniversite yöneticilerine 27 Temmuz günü ise Profesyonel Rehberler, şehit yakınları ve gaziler ile Kızılay il ilçe temsilcilerine yönelik olacaktır.”
 
Kaynak: Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum