Reklam

KENTTE UKRAYNALILAR'DAN PROTESTO EYLEMİ!

Çanakkale’de yaşayan Ukrayna ve Kırım Tatarları, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasına tepki göstermek için bugün İskele Meydanı’nda Ukrayna’ya destek eylemi ve basın açıklaması düzenlendi.

KENTTE UKRAYNALILAR'DAN PROTESTO EYLEMİ!
01 Mart 2022 - 12:21
Yapılan açıklamada şunlar ifade edildi; “Putin rejimi, Avrupa’nın merkezindeki insani bir felaket yarattı. Dünya buna sessiz kalmamalı. Ukrayna’yı duyun, Ukrayna’ya destek verin. Ukrayna’yı acımasız ve alçak Rusya karşısında yalnız bırakmayın”

Rusya’nın Ukrayna topraklarını işgalinde 5. güne girildi. Saldırılarda 14’ü çocuk olmak üzere 352 sivil hayatını kaybetti, çok sayıda vatandaş yaralandı. Bu olayların ardından Türkiye’deki Ukraynalı ve Kırım Tatarları ülke genelinde savaş karşıtı eylemler gerçekleştiriyor. Bugün de Çanakkale’de yaşayan Ukrayna ve Kırım vatandaşları çocuklarıyla birlikte İskele Meydanı’nda eyleme geçti. Ukrayna’ya destek olmak amacıyla eyleme katılan bir Rus vatandaşı savaşa karşı olduğunu ağlayarak belirtti. Çanakkale Kırım Ve Dobruca Tatarları Kültür Ve Dayanışma Derneği bir basın açılmasında bulundu. Basın açıklamasını Dernek Başkanı Erol Günaydın gerçekleştirdi.

Yapılan açıklamada; “Hepiniz biliyorsunuz ki, Rusya Devleti Ukrayna topraklarına alçakça bir saldırı gerçekleştirdi. Şu anda Ukrayna topraklarının neredeyse tamamında savaş var. Ukrayna şehirleri bombalanıyor, siviller hedef alınıyor, öldürülüyor. Rusya füzeler, ağır toplar ve yasaklı misket bombaları kullanılıyor. Rus askerleri Çernobil nükleer santralini ele geçirmiş bulunuyorlar. Rivne ve Khmelnitsky nükleer santralleri de önemli hedefleri arasında. Bu büyün dünya için büyük tehlike arz ediyor. Rusya devletinin şu anda yaptıkları- Uluslararası Terörizm olarak nitelendiriliyor. Putin rejimi, Avrupa’nın merkezindeki insani bir felaket yarattı. Dünya buna sessiz kalmamalı. Ukrayna’yı duyun, Ukrayna’ya destek verin. Ukrayna’yı acımasız ve alçak Rusya karşısında yalnız bırakmayın” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi

YORUMLAR

  • 0 Yorum