Reklam

KAYGILANDIRAN KISITLAMA!

LGS sınavı dolayısıyla, 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulandı ama görüntüler hiç de kısıtlama varmış gibi durmadı.

KAYGILANDIRAN KISITLAMA!
20 Haziran 2020 - 14:52

Çocukları sınav salonlarında ter döken veliler dışarıda endişeli bir şekilde beklediler. Sınavda uygulanan yarım saatlik arada, sosyal mesafe kuralları ihlal edildi kısıtlamanın pek de işe yaradığı görülmedi.

Bugün Türkiye genelinde çok sayıda genç LGS’ye girdi. Sabah saatlerinde sokağa çıkma kısıtlaması olduğundan sadece öğrenciler ve veliler sokaklardaydı. Öğrenciler okudukları okullarda sınava girdiler ve veliler çocuklarını sınıflara uğurladılar. Sınav başlayana kadar olan süreçte her şey çok normalken, sınavda uygulanan arada veliler ve çocuklar arasında sosyal mesafe kavramı ortadan kalktı.

Okul bahçesinden dışarı çıkmaları yasak olan gençler, anneler ve babaları ile görüştüler, su ve temel ihtiyaçlar karşılandı ve okul önlerinde kalabalıklar arttı. Veliler arasında çocuklara ulaşmak isterlerken, maskeler yüzlerde olsada mesafenin korunamadığı görüldü. Bahçede görevli öğretmenler sık sık çocuklara ve velilere uyarılarda bulundular. Okul bahçelerinde çekilen fotoğraflar vatandaşın kaygı düzeyini bir hayli arttırdı.

 

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi

YORUMLAR

  • 0 Yorum