Reklam

KAYA'DAN, KENT KONSEY'İ GENEL SEKRETERİ ALPER USTA'YA CEVAP

Sosyal medya hesabından, Çanakkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya’yı hedef göstererek bir takım açıklamada bulunan Çanakkale Kent Konsey’i Genel Sekreteri Alper Ustaya, İsmail Kaya yazılı olarak cevap verdi.

KAYA'DAN, KENT KONSEY'İ GENEL SEKRETERİ ALPER USTA'YA CEVAP
28 Ağustos 2020 - 12:11
Kaya açıklamasında; "Çanakkale Kent Konsey’i Genel Sekreteri Sayın Alper Usta, eleştiriniz de üreticiyi düşünmeniz bizim için memnun edici bir durum ancak her üreticinin aynı zamanda bir tüketici olduğu da unutulmamalıdır. Biz sorunları okumaya, anlamaya çalışırken tümüyle araştırmak, üreticinin menfaatlerini nasıl korumaya çalışıyorsak tüketicinin menfaatini de göz önünde bulundurmak zorundayız.
Peynir fiyatının, anormal bir şekilde artışa geçme olasılığının önüne geçmek için, peynirin olması gereken fiyattan tüketiciye ulaşabilmesi amacıyla ihtiyaç duyulduğu durumlarda peynir ithalatı yapılabilmesi için Venezuela ile yapılan anlaşmayı farklı değerlendirip bizim bu konu hakkında da laf etmemiz için kendini beklenti içine sokan Kent Konsey’inin Sayın Genel Sekreteri; evet biz tarafız, üreticiden yana tarafız. Evet biz tarafız, tüketiciden yana tarafız. Evet biz tarafız, üreticinin ürettiğini değerinde satabilmesinden yana tarafız. Evet biz tarafız, tüketicinin de bu ürünlere uygun fiyatla ulaşabilmesinden yana tarafız. Bu konularda da her şekilde, her durumda taraf olmaya devam edeceğiz.

Bunlarla ilgili onlarca açıklamamız ve eleştirimiz olmuştur. Bundan sonra da gerek duyduğumuz durumlarda eleştiri ve açıklamalarımız aynı şekilde devam edecektir.
Kent Konsey'i Genel Sekreteri Sayın Alper Usta, peki siz Çanakkale halkından yana ne kadar tarafsınız?
Çanakkale halkının konforu ve rahatı için mensubu olduğun, siyasi görüşünün iktidar olduğu, aynı zamanda oturmuş olduğun koltuğa seni oturtanlardan şimdiye kadar üretici için neler talep ettin? Tüketiciler için neler talep edebildin? Bu şehirde yaşayanlar için, bu şehre gelen turist için, bu şehre gelen öğrenci için neler talep edebildin?

1) Ey konunun muhatapları bu şehirde yaşayanları, bu şehre misafir olarak gelen turistleri, bu şehre meslek sahibi olmaya gelen öğrencileri; 30 yıl boyunca zirai donatının, kimyevi ilaç ve gübre depolarını daha düne kadar sebze meyve hali olarak bu şehre niye kullandırdın diyebildin mi? Önce insan diyerek çıktığımız bu yolda bu şehrin halkına, bu şehrin turistine, bu şehrin öğrencisine verdiğimiz değer bu mu diyerek sorunu gündeme taşıyabildin mi?
2) Bu şehirde hala nitelikli, kullanışlı bir hayvan kesim ve işleme yeri mezbaha yok, niye yok diyebildin mi?
Bu iki sorunda üreticiyi de tüketiciyi de yakından ilgilendiren meseleler niye bugüne kadar sormadın? Niye hala sormuyorsun?
3) Önceki dönemlerin seçim vaadi olarak yaptırdığınız kreşlere; eş, dost ve bir tanıdığı olmayanlar niye faydalanamıyor? Bunları daha çok çocuğa hizmet verebilecek, daha çok çocuğa ev sahipliği yapabilecek şekilde niye planlamadınız diye sorabildin mi Sayın Alper Usta?
4) Yine son dönemde her miting ve toplantıda üreticiye faydalı olacağı anlatılan kooperatif kuracağınızı, bununda üreticiye fayda sağlayacağını anlattınız, anlattırdınız. Günün sonunda da ''Halkın Bakkalı'' adı altında 20 metrekare bir bakkal açtınız. Bu şehrin halkıyla, bu şehrin üreticisiyle dalgamı geçiyorsunuz ey konunun muhatapları diyebildin mi?
5) Yine bir diğer konu: Bu şehirde Aracı olan herkesi az ya da çok ilgilendiren, Halk Bahçesi ve etrafındaki yollarda gazete almak için, çocuğunu bakıcısından almak için veya bir kutu ilaç almak için bile durmanın otopark bedeli adı altında 5 TL 10 TL para toplanıyor bu doğru bir şey değil ey konunun muhatapları. Bu halkı soymayın, bu halkı soydurmayın, bu halka bu kadarcık şeyleri çok görmeyin, bu halkın sırtına bu kadar binmeyin diyebildin mi veya bundan sonra demeyi düşünür müsün Kent Konsey’inin Genel Sekreteri Sayın Alper Usta?
6) Bize dediğin gibi ey konunun muhatapları, Şehitler Diyarı Çanakkale’mizde Cumhuriyet Meydanının en bakımsız bölümünün özellikle Atatürk Anıtının önündeki zemin ve etrafındaki alan olduğu, Atatürk Anıtının da bulunduğu bu alanın çok daha derli toplu, çok daha bakımlı, çok daha alımlı olması gerektiği talebinde bulunabildin mi?
Sayın Alper Usta Çanakkaleli üreticilerimizin menfaatlerini korumak adına Ezine peynirini ve peynir ithalatını gündeme getirdiğiniz için şahsınıza teşekkür eder, aynı hassasiyeti Çanakkale halkının yaşam konforunu arttırmak, yaşam şartlarını iyileştirmek adına da yukarıda sıraladığımız sorunlardan beğendiklerinizi gündeme getirmenizi arzu eder, kamuoyuna saygıyla sunarız; ifadelerini kullandı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum