Reklam

KARACA; "ÇANAKKALE'MİZİ YÖNETMEYE TALİBİZ"

DEVA Partisi İl Başkanı Berkan Karaca, Çanakkale’nin sel felaketlerine hazırlıklı olmadığını belirtti.

KARACA; "ÇANAKKALE'MİZİ YÖNETMEYE TALİBİZ"
02 Şubat 2021 - 12:37
DEVA Partisi İl Başkanı Berkan Karaca yaptığı açıklmada; “Çanakkale’nin aradan yaklaşık 50 yıl geçmesine rağmen hala sel felaketi ile anılması düşündürücüdür” dedi.
DEVA Partisi İl Başkanı Berkan Karaca, “Çanakkale il genelinde sel sularının neden olduğu tahribatla ilgili haberler hepimizi üzmektedir. Hemen hemen her yıl şehrimizde sel felaketleriyle ilgili haberler duymaktayız. 3 Ekim 1962 tarihinde sel felaketine maruz kalan, çevre iller ve ilçelerde bağlantısı kesilen Çanakkale’nin aradan yaklaşık 50 yıl geçmesine rağmen hala sel felaketi ile anılması düşündürücüdür.
Değişen iklim şartları öngörülemeyen aşırı hava olaylarına neden olmaktadır. Diğer kentler gibi Çanakkale’de iklim değişikliklerinin neden olduğu ve olacağı sel felaketlerine hazırlıklı değildir. DEVA Partisi’nin sel felaketlerinin önlenmesi ile ilgili birçok projesi bulunmaktadır.
Bunlardan bazıları şunlardır: Afete duyarlı kentleşme ve planlama modeli uygulamak. Kentsel dönüşüm projelerini deprem, sel ve diğer afetlere karşı kentin direncini arttırmak amacıyla gerçekleştirmek. Türk Ceza Kanunu’na “Kente karşı işlenen suç” kavramını eklemek. İmar ve çevre mevzuatına aykırılıklara uygulanan cezaları arttırmak.
Demokrasi ve Atılım Partisi olarak bizler bu vaatleri gerçekleştirebilecek kadrolara sahibiz ve güzel Çanakkale’mizi yönetmeye talibiz” paylaşımında bulundu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum