Reklam

KARABİGA'DA ADAY TOPLANTISI MİTİNGE DÖNÜŞTÜ

Karabiga’da yerel seçim yarışı hızlanırken, Karabiga Belediye Başkan Aday Adaylığı’nı açıklayan CHP Karabiga Belde Başkanı ve sevilen esnaflardan Semih Kırbaç, destekçileriyle yapmayı planladığı kahvaltılı toplantıya 500’e yakın katılım olunca, toplantı alanında miting havası oluştu.

KARABİGA'DA ADAY TOPLANTISI MİTİNGE DÖNÜŞTÜ
12 Eylül 2023 - 11:45
Semih Kırbaç adına düzenlenen buluşmaya CHP Karabiga Belde Teşkilatı, İyi Parti Karabiga Belde Başkanı Tahsin Sezer ve yönetimi ile belediye meclis üyeleri ve Karabigalılar katıldılar.
Misafirleri kapıda karşılayan Semih Kırbaç, tek tek tüm masaları dolaşarak katılan herkesle sohbet etti. Katılımcıların sık sık tezahüratlar yaptığı, bol bol alkışladığı Semih Kırbaç katılımcılara hitaben de bir konuşma gerçekleştirdi.
“SİZLERİN DESTEĞİ İLE KAZANACAĞIZ”
Karabiga’da yaşadığını, Karabigalıların kendisini ve ailesini iyi tanıdığını söyleyen Semih Kırbaç; “Beni hepiniz çok iyi tanıyorsunuz. Çocukluğumda, iyi günümde, kötü günümde hep sizlerin desteğini gördüm. Sizler sayesinde, mahalledeki komşuluk ve akrabalık bağlarımız sayesinde bugün burada sizlere hitap edebiliyorum. Ben de sizleri çok iyi tanıyorum. Birlikte uzun yıllarımız geçti. Hepimiz Karabigamızın yakın zamanlarını çok iyi biliyoruz. İşte tüm ekibimizi de böyle hepinizin iyi bildiği, beldemizi iyi tanıyan, doğru, dürüst arkadaşlarımızdan oluşturacağız. Ben artık Karabigamızın sorunlarını yaşayan, çilesini çeken, güzel günlerini bilen, eksikliklerini hisseden, olması gereken yeri hedefleyen, kazansa da kaybetse de Karabiga’da yaşamını sürdürecek insanların sorumluluk alması gerektiğini düşünüyorum. Ben Semih Kırbaç olarak bu yolculuğa tek başıma çıkamam. Sizlerin desteği olmadan ben bu mücadeleyi tek başıma kazanamam. Biz hep birlikte olursak kazanabiliriz. Bir elin nesi var, iki elin sesi var diyerek ne güzel söylemiş atalarımız” ifadelerini kullandı.
KADINLARA İSTİHDAM
Kadınlara istihdam yaratacak projelerinin olduğunu söyleyen Semih Kırbaç; “Size bugün en çok önemsediğimiz hedeflerimizin birinden bahsetmek istiyorum. Beldemizin en önemli eksikliklerinden biri kadınlarımızın istihdamı konusu. Kadınlarımızı istihdam edebileceğimiz en az bir sektörü beldemize kazandırmakla ilgili ciddi çalışmalarımız var. Önümüzdeki süreçte bu konudaki çalışmalarımızla alakalı sizi bilgilendireceğiz. Kadınlarımız ve gençlerimiz için tüm gücümüzle çalışacağız. Gençlerimizle de en koşa sürede bir araya geleceğiz. Unuttum sanmayın” dedi.
DOĞALGAZ İÇİN HATIRLATMA
Karabiga’ya doğalgaz gelme sürecinin bir önceki belediye başkanı Muzaffer Karataş zamanında adımlarının atıldığını dile getiren Semih Kırbaç; “Beldemizin doğalgaza kavuşması çalışmalarına, geçmiş dönem belediye başkanımız Muzaffer Karataş döneminde başlandı, önemli ilerleme sağlandı, ancak şimdiki yönetime gazın verilmesi nasip oldu. Emeği geçen herkese ben buradan teşekkür etmek istiyorum. Emeği geçen hiç kimseyi atlamamak lazım. Doğalgaz beldemiz için çok önemsediğimiz bir konu” dedi.
YOLLARI 1 YIL İÇİNDE TAMAMLAMA SÖZÜ
Karabiga’da yolları göreve geldikten sonra 1 yıl içinde tamamlayacaklarının sözünü veren Semih Kırbaç; “Karabigada malum altyapı ve doğalgaz ile ile ilgili çok köklü bir altyapı tahribatı ve yenilemesi yapıldı. Özellikle altyapının yenilenmesi konusunda endişelerimiz var. Çok aceleye getirildi ve tüm beldenin her tarafı hemen hemen aynı zamanda kazıldı. Yapılan işçilik montaj inşallah doğru yapılmıştır. Ancak üst yapı ile ilgili halk arasında bazen biz yönetime gelirsek sokaklardaki parke işi kalır bunlar gelirse yapamaz endişesi yaratmaya çalışılıyor. Bu doğru değil sevgili hemşehrilerim. Aldığımız duyumlara göre 5-6 km lik otobüs güzergahının bedelini Cenal Elektrik Üretim AŞ’nin karşıladığı söyleniyor, kuvvetle ihtimal doğrudur. Kalan sokakların üst yapı yenileme işini, göreve geldikten sonra tam bir yıl içinde yapacağız ve bununla ilgili bizim de kendimize göre projelerimiz var. Hiçbir endişeniz olmasın” ifadelerini kullandı.
BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ
Belediye Meclis üyeleri konusunda da seçici davranacaklarını ifade eden Semih Kırbaç; “Önemli konularımızdan biri de oluşturacağımız belediye meclisimiz. Sağda solda bu konuyla alakalı bazı endişelerin olduğu kulağımıza geliyor. Bu konuyla alakalı beldemiz sakinlerinin akıllarında hiçbir soru işareti olmasın. Meclisimizde hiçbir şerhi olmayan, adı hiçbir olumsuzluğa karışmamış, beldemiz kökenli insanlarla meclis listemizi oluşturacağımızı, zamanı geldiğinde sizlerin takdirlerine sunacağımızı bilmenizi isterim” dedi.
TARIM OSB VE SANAYİ…
Karabiga’ya zarar vermeyecek, çevreci yatırımların beldeye gelmesi için her imkanı kullanacaklarını dile getiren Semih Kırbaç; “Beldemiz sınırları içinde mutlaka bir tarım OSB’nin yapılması için de araştırmalarımız var. Geniş ölçekli olmasa bile belediyemiz imkanlarını seferber edip beldemize Tarım OSB kazandırmak için elimizden geleni yapacağız. Beldemizdeki ekonomik hayatı destekleyecek, istihdam yaratacak, çevreye saygılı, beldemizin ve Karabigalı hemşehrilerimizin menfaatlerini ön planda tutan sanayi yatırımlarının gelmesi konusunda gerekli destekleri vereceğiz” dedi.
“HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”
Karabiga’nın daha yaşanabilir bir belde olmasının hayal olmadığını söyleyen Semih Kırbaç; “Karabigada son üç yılda nüfus yapımız ile ilgili kontrolsüz dışarıdan gelişler olduğunu görüyoruz. Beldemizin güvenliğini ve nüfus yapısını kökten etkileyecek bu tip yerleşimler ve girişleri yakından takip ediyoruz. Bunu bir bölme şeklinde değil, beldemizin önemi için söylüyorum. Bu konunun takipçisi olacağız. Benim sizlerden isteğim her Karabigalı’nın oy kullanmasını sağlamanız. Her Karabigalı’ya, komşunuza, dostunuza, arkadaşınıza, çocuğunuza, annenize, babanıza Karabiga’nın artık zamanının geldiğini anlatmanızı istiyorum. Karabiga’nın gençler ve kadınlar tarafından ne kadar iyi yönetileceğini, sokakların, araçların ve yayaların kullanımına uygun olduğu, altyapısının sağlam, sosyal ve spor etkinliklerinin oldukça fazla olduğu, 12 ay yaşanabilir bir Karabiga’nın hayal olmadığını ve bunu hep birlikte başarabileceğimizi anlatmanızı istiyorum. Ben çocuklarımızın Karabiga’dan çıktığı gün, yeniden döneceği günün hayalini kurmalarını istiyorum. Dışarıda eğitimlerini tamamlayıp Karabigamızı geliştirmek için çalışmalarını istiyorum. Buarada bir konudan daha bahsetmek istiyorum. İkametgahlarını Karabiga’ya aldırmak isteyenler için de oy kullanabilecekleri son tarih Eylül sonu diye öğrendim. Bu yüzden çevrenizde, yazlıklarda yaşayan tüm vatandaşlarımızı bilgilendirmenizi rica ediyorum. Bizim için her bir oy kıymetli” ifadelerini kullandı.
“EĞİTİME YAPILAN HER YATIRIM ÖNEMLİ”
Eğitim öğretim döneminin başladığını ve eğitime yapılan her yatırımı önemsediklerini dile getiren Semih Kırbaç; “Beldemize 50-60 yıl hizmet verecek yeni bir okul yapıldı. Eğitime yapılan her yatırımı destekliyoruz. Yapanlardan ve emeği geçenlerden Allah razı olsun. Pazartesi günü yani yarın da yeni eğitim-öğretim yılı başlıyor. Başta Karabiga’da eğitim ve öğretime başlayacak öğrencilerimize, öğretmenlerimize, idarecilerimize ve tüm eğitim camiasına başarılar diliyorum” dedi.
“BALIKÇILIK SEZONU HAYIRLI OLSUN”
Bir sonraki yıl balıkçılık av sezonunda belediye desteğiyle bir organizasyon yapabileceklerini dile getiren Semih Kırbaç; “Geçtiğimiz cuma namazı sonrasında da su ürünleri ve balıkçılık kooperatifimizin düzenlemiş olduğu balıkçılık sezonu açılış mevlidine katılım sağladık. Gelecek yıl inşallah belediyemiz destekleriyle daha büyük bir organizasyon yapacağız. Karabigalı balıkçılarımızın da hayırlı ve bol bereketli bir sezon geçirmelerini diliyoruz” dedi.
“HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM”
Seçim sürecinin uzun bir yolculuk olduğunu ve her Karabigalı’nın oyunun önemli olduğunu dile getiren Semih Kırbaç; “Biz bugün bir yolculuğa çıkıyoruz hep birlikte. Uzun uzun konuşup vaktinizi almayacağım. Daha çok konuşacağız sizlerle, hep birlikte zaman geçireceğiz. Nice anılar biriktireceğiz. Her geçen gün daha kalabalık olmak için çalışalım lütfen. Her Karabigalı’yı ikna etmek için çalışalım. Sizlere çok güveniyorum. Karabigamızın aydınlık geleceği için çalışmanın zamanı geldi. Artık Yorulmak yok bize. Hayallerimiz gerçek olana kadar çok çalışmak var önümüzde. Hepinize geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Hepinizi çok seviyorum. Gülen yüzlerin zamanı geldi” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Biga Çarşamba Postası
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum