Reklam

"KAPALI PAZAR YERİNE TALEP ÇOK FAZLA"

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Lapseki Seyyar Pazarcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen kahvaltı programına katıldı.

18 Ekim 2021 - 12:13
Lapseki Belediyesi Sosyal Tesislerin'de düzenlenen kahvaltıda Pazarcı esnafı ile bir araya gelen Başkan Yılmaz;' Pazar yerimizde 360 kayıtlı esnaf bulunuyor, 170'nin üretici, 80'nin ise pazarcı esnafımız. Bununla birlikte 210 esnaf sebze ve meyve satıcısı 150 esnafta kıyafet, gıda ve zücaciye diye ayrılıyor. Bu esnaflarımız cumartesi günleri ilçe merkezine kurulan halk pazarına gelen esnaflarımız. Semt pazarına ise 93 kayıtlı esnafımız var; bunlardan 38 esnafımız pazarcı, 55 esnafımız üretici, 74 esnaf sebze ve meyve ve 19 esnafımız da kıyafet, gıda ve zücaciye satan esnafımız. Kapalı pazar yeriyle ilgili uzun zamandır çalışmamız sürüyordu. Bu süreçte belediye başkan yardımcılarımız ve personelimiz çok çaba harcadı. Aslında bu proje 3 ay kadar önce bitmişti fakat daha sonra projeyi değiştirerek üst kısmına güneş enerjisi yapmaya karar verdik, proje bu yüzden biraz gecikti fakat çok kısa süre içerisinde çalışmalara başlıyoruz'' dedi.

Toplantıda, Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, Umurbey Belediye Başkanı Dr. Erdal Doğan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cengiz Teoman ile Pazarcılar Derneği Başkanı Süleyman Kavas hazır bulundu.

Kaynak: Lapseki Tv
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum