Reklam

"KAMU ÇALIŞANLARI HAK KAYIPLARINA UĞRAMAMALIDIR"

Türk Eğitim Sen Çanakkale Şubesi tarafından, geçtiğimiz gün basın açıklaması yapıldı. Banka promosyonları ile ilgili olan açıklamada, “Ne eksik, ne fazla… Tek beklentimiz, hakkımız olanı almak!” ifadeleri kullanıldı.

"KAMU ÇALIŞANLARI HAK KAYIPLARINA UĞRAMAMALIDIR"
06 Eylül 2022 - 10:41
Türk Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamada, “Banka Promosyon Anlaşmaları Güncellenmeli, Kamu Çalışanları Hak Kayıplarına Uğramamalıdır.
Kıymetli eğitim çalışanları; Hepimizin bildiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ile üniversitelerimiz tarafından bankalar ile maaş promosyon anlaşmaları yapılıyor ve bu kapsamda alınan promosyon ücretleri memurlara ödeniyor. Promosyon anlaşmalarının süresi ise üç ile beş yıl arasında değişiyor.
Soruyoruz:
Bankaların çekici promosyon vaatleri ile müşterilerinin artmasına ve bununla doğru orantılı olarak kar oranlarının yükselmesine rağmen, kamu çalışanlarının bundan faydalanamaması, promosyon kaybı yaşaması ne kadar adildir?
Bu bağlamda, MEB’e bağlı tüm il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin ve üniversitelerimizin bankalarla yaptıkları promosyon anlaşmalarının revize edilmesini, güncel ekonomik gelişmeler ışığında promosyon ücretlerinin artırılmasına yönelik gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz.
Öte yandan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından, promosyon sözleşmelerinin, öngörülemeyen ekonomik gelişmelere uygun olarak düzenlenmesi için hüküm getirilmesi de çok önemli bir adım olacaktır. Unutulmamalıdır ki promosyon ücretlerinde;
Emeğimiz vardır. Alın terimiz vardır. Hakkımız vardır. Bu hakkın gasp edilmesine göz yummayacağımız bilinmelidir. Ne eksik, ne fazla… Tek beklentimiz, hakkımız olanı almak! Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri yer aldı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum