Reklam

KALE'DEN TÜRKİYE TARİHİNE DAMGA

16’ıncı Uluslararası Savunma Sanayi fuarı IDEF’23’e Kale Grubu resmen damga vurdu. Savunma Sanayi Fuarı’nda yerini alan Kale Aero, özgün turbojet motorları ile ilgiyi üzerinde topladı. Fuarı ziyaret eden ve fuarda incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da Kale Aero standını inceledi.

KALE'DEN TÜRKİYE TARİHİNE DAMGA
29 Temmuz 2023 - 12:18
Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı bu sene 16’ıncı kez hayat buldu. Fuarda ise Kale Aero standı ile tüm gözleri üzerinde topladı. KTJ-1750, KTJ-3200 ve KTJ-3700 gibi Türk torbojet motorlar, stantta görücüye çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da fuar alanında incelemelerde bulundu.
Kale Aero tarafından sosyal medyadan yapılan bilgilendirmede, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, özgün turbojet motorlarımızı sergilediğimiz IDEF’23 16. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nda yer alan standımıza ziyaretlerini gerçekleştirdi” ifadeleri yer aldı.

Kale Grubu Başkanvekili Osman Okyay tarafından geliştirilen turbojet motorları ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bilgilendirmede bulunuldu.
ATMACA ve SOM füzeleri için geliştirilen Türkiye’nin ilk milli turbojet füze motorları, seri üretime geçti. Motorların testlerinin gerçekleştiği ve seri üretime geçildiği öğrenildi.
ÇAKIR Seyir Füzesi’nde kullanılacak olan KTJ-1750 motorunun ise seri üretime hazırlandığı, KTJ-3700 için de teslimatların bu sene gerçekleştirileceği belirtildi.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum