Reklam

"KADININ EMEĞİNİ SAVUNMAYALIM MI?"

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, DİSK Emekli Sen Çanakkale Şubesi tarafından yazılı basın açıklamasında bulunuldu.

"KADININ EMEĞİNİ SAVUNMAYALIM MI?"
08 Mart 2022 - 11:31
DİSK Emekli Sen tarafından yapılan basın açıklamasında, “Nafaka hakkını savunmayacak mıyız? İnsan haklarıyla, İstanbul Sözleşmesi’nden vaz mı geçelim? Eşit işe eşit ücret, demokratik hukuksal ve sosyal haklarımızı, kısaca kadının alın terini, emeğini savunmayalım mı?” ifadeleri yer aldı.
DİSK Emekli Sen Çanakkale Şubesi tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı basın açıklaması yapıldı.
Yapılan açıklamada ise “Evet bu gün yine ekmek ve hak mücadelesi… Yıllarca emek birikimiyle kazanılmış en temel insani haklarımız, emek kavgası, nafaka hakkı, işsizlik, İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesinin tartışmaları gündemden kaldırılmaya ve tüm toplumu ilgilendiren hak ihlalleri, hukuksuzluklar toplumun gözünün önüne yaşanmaya devam ediyor.
Gözümüzün önüne yaşanan tüm haksız, hukuksuz, adaletsiz, baskıcı uygulamalara toplum “Dur” demek sorumluluğunu yerine getirmeli hem de suskunluğunu kırmalıdır. Sömürü sistemi değişen dünya düzeni içinde kazancından kaybetmemek üzere faturayı elbette başta kadınlar, çocuklar dolayısıyla emekçi kitleye, yoksullara ödettirecektir. Vahşice ve hiç acımadan!
Kazanılmış haklar yaşamlarımızdan bir bir sökülüp alınmasına susacak mışız? Nafaka hakkını savunmayacak mıyız? İnsan haklarıyla, İstanbul Sözleşmesi’nden vaz mı geçelim? Eşit işe eşit ücret, demokratik hukuksal ve sosyal haklarımızı, kısaca kadının alın terini, emeğini savunmayalım mı?
8 Mart tüm Dünya Emekçi Kadınlarının mücadeleyi her yıl büyütmüş olarak sokağa taşıması, tüm dünya kadınlarının birlikte orkestraya dönüşen sesleri tarihi buluşma ve tüm toplumlara mücadeleden taşan ışık, aydınlık değil de nedir? Yaşamın üstüne çöken kara bulutları, yine kadın mücadelesinin, örgütlerin dayanışma ağlarının mücadelesi geri çekebilir. Sokakları terk etmeyen haklı taleplerinden vaz geçmeyenlerin aralıksız çabaları sonucu dünyamız güzelleşecek” ifadeleri yer aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum