Reklam

KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE İL EYLEM PLANI ÇALIŞTAYI

Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans ilkesiyle hazırlanan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planının yerel düzeyde uygulanabilmesi amacıyla 2022-2025 yıllarını kapsayacak olan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı’nı oluşturmak için çalıştay düzenlendi.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE İL EYLEM PLANI ÇALIŞTAYI
25 Kasım 2021 - 15:15
Çanakkale Valiliği Koordinasyonunda, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Çalıştayı’nın son günü Vali İlhami AKTAŞ’ın başkanlığında gerçekleştirildi. 
Öğretmenevi’nde düzenlenen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Çalıştayı’na; Çanakkale Belediyesi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, ÇÖMÜ Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırmak Merkezi, Çanakkale Barosu, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Müftülüğü, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, İl Göç Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü, Kadın ve Demokrasi Derneği Başkanlığı, Kadın Konukevi Müdürlüğü temsilcileri katıldı.
23-24-25 Kasım 2021 tarihleri arasında gerçekleşen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Çalıştayı’nın son gününde Vali İlhami AKTAŞ tarafından çalıştaya katılanlara, katılımcı sertifikaları verildi.
Sertifika törenin ardından bir açıklamada bulanan Vali İlhami AKTAŞ, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Çalıştayı’nın hazırlanmasında emeği geçen tüm paydaş kurumlara ve sivil toplum örgütlerine teşekkür ederek “30 Haziran 2021’de yürürlüğe giren Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı hedeflerine ulaşmak için ilgili tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerimizle birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Üç gün süren Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planının yerel düzeyde uygulanabilmesi ve kadına yönelik şiddete karşı neler yapılabileceği, kadına şiddetle mücadeleye karşı hangi katkıların sunulabileceğinin tartışıldığı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı çalıştayın da ilimizde yapılacak faaliyetler ve destekler hakkında katılımcılara bilgiler ve sunumlar gerçekleştirildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum