Reklam

İYİ PARTİ GRUP BAŞKANI VE BURSA MİLLETVEKİLİ PROF. DR. İSMAİL TATLIOĞLU, ÇANAKKALE TEMASLARI

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107.yıldönümünde, İYİ Parti Grup Başkanı ve aynı zamanda Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu Çanakkale’ye geldi. Cuma günü zaferin yıldönümünde önce Çanakkale sonra Eceabat’ta olan Tatlıoğlu, Cumartesi günü ise öğle saatlerinde Merkez ilçede GİK Üyesi Yerel yönetimler Başkan yardımcısı Rıdvan Uz, İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, İlçe Başkanları, İl ve Merkez İlçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte esnafları ziyaret etti

İYİ PARTİ GRUP BAŞKANI VE BURSA MİLLETVEKİLİ PROF. DR. İSMAİL TATLIOĞLU, ÇANAKKALE TEMASLARI
21 Mart 2022 - 13:17
TBMM. İYİ Parti Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Programına Cuma günü sabah  İYİ Parti İl Başkanlığında İl Yönetimi Merkez ilçe yönetimi ve İlçe Başkanları ile Kahvaltılı toplantıda bir araya geldi ardından GİK Üyesi Yerel yönetimler Başkan yardımcısı Rıdvan Uz, İl Başkanı Selahattin Yıldızlar İl ve Merkez İlçe yönetim kurulu üyeleri  ile birlikte Cumhuriyet Meydanında 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için düzenlenen Çelenk koyma törenine katıldı Buradan Şehitler Abidesinde resmi törene katılmak için Eceabat’a geçildi  GİK Üyesi Yerel yönetimler Başkan yardımcısı Rıdvan Uz, İl Başkanı Selahattin Yıldızlar ile birlikte Çanakkale 1915 köprüsünün açılışına katılan Tatlıoğlu'nun ilk gün programı sona erdi
 19 Mart Cumartesi Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli'nin de katıldığı Eceabat Belediyesi sosyal tesislerinde partliller ile bir araya gelindi ve Partiye yeni katılan üyelere rozet takıldı.

Tatlıoğlu Burada kısa bir konuşma yaptı ve şunları ifade etti;
Bu gün 18 Mart Çanakkale zaferinin 107 yıl dönümü. bize çok şey ifade ediyor. Çanakkale Zaferi .azmi ifade ediyor, kararlılığı ifade ediyor, cesareti  ifade ediyor ve Bu Milletten ve bu topraktan neler olabileceğini ifade ediyor, ama neler olduğunu  ifade etmiyor. Burada şehit naaşlardan ve kandan bariyerlerle düşmanı geçirmeyen bir  Millet, ama bir müddet sonra o düşman İstanbul’a elini kolunu sallayarak  rahatlıkla giren aynı düşman. Türk Milleti üstün feraseti ile Kurtuluş Savaşında düşmanı denize dökerek bu toprağı ikinci defa vatan yapmıştır Peki  biz Çanakkale de niçin savaştık, toprağı vatan yapan nedir? İnsanlar ne için o  toprak için savaşmak isterler? Özgürlük için. Biz bu topraklarda daha özgür yaşamak için  Çanakkale de 250 bin şehit verdik…Her  toprak savaşmaya değmez, her toprak savaşmaya değer. O topraklarda özgürlük umudu olanlar savaşır.ve o Özgürlüklerin sonucunda  o millet kendine medeniyet yolunu açar, inancını istediği gibi yaşar, düşüncelerini istediği gibi ifade eder, Onun için Türkiye bizim için vatandır. Biz kendimizi en iyi şekilde Türkiye de ifade edebileceğimize inanıyoruz , Bu topraklar bu yüzden vatanımızdır namus buna dahildir,  buna dahildir. Bu nihayetinde taşıdığımız kimliğin kalitesi ile ,taşıdığımız pasaportun itibarı ile birdir. Türkiye Çanakkale deki ruhun tarihin çeşitli dönemlerinde göstermiş  bir  milletin evlatları olarak göstermiştir. Türkiye Çanakkale  ruhunu  Çanakkaledeki  şehit olanlara yakışacak şekilde  devam ettirmek durumundadır. Türkiye Çanakkale ruhunu devam ettirerek bu milletin çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarma sorumluluğunu yerine getirmek zorundadır.

Cumartesi  gününe Merkez İlçe Başkanlığını ziyaretle başlayan İYİ Parti Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu,  GİK Üyesi Yerel yönetimler Başkan yardımcısı Rıdvan Uz, İl Başkanı Selahattin Yıldızlar İl ve Merkez İlçe yönetim kurulu üyeleri  ile birlikte esnafları ziyaret etti ziyaret sonrası Gündem gazetesinin canlı yayınına katılan Tatlıoğlu şu açıklamayı yaptı.

“2 gündür Çanakkale’deyiz. İnsanlarımızla konuşmaya ve onların Türkiye’ye bakışlarını anlamaya çalışıyoruz. Çanakkale gibi Türkiye’nin zengin bir ilinde dahi gerçekten şikayetin öne çıktığı görülüyor. Özellikle Çanakkale kadın girişimcilerin öne çıktıkları bir şehir ancak kadın girişimcilerimizde ayakta kalma mücadelesi veriyorlar.
5-6 aydır ana sermayeden yendiğini, satın alma gücünün düşmesi sonucu müşterilerinde sayısına azalma olduğu bizlere belirtildi. Durum iyidir diyen bir esnaf yok. Daha da üzücü olan umutlu değiller. Bazı esnaflar bu zamana kadar aylık hesap yapıyorduk, bundan sonra günlük hesap yapıyoruz dediler.
Türkiye’nin bir fotoğrafını da Çanakkale’de görmüş olduk. Çanakkale’nin bir fotoğrafıdır bu. Burası zengin bir coğrafya, bu coğrafyayı böyle görmek çok üzücü. İnşallah en kısa sürede, bu siyasi iklim değişir ve gerçek gücümüz sahaya yansır. Türkiye, siyasi iklim değiştikten sonra, coşkulu insanların yaşadığı topraklar olacaktır” dedi.

İYİ Parti GİK Üyesi Rıdvan Uz'un açıklaması şöyle;
İYİ Parti GİK Üyesi Rıdvan Uz, “Birlikte Çanakkale’de esnafımızı geziyoruz. Genel Başkanımız Meral Akşener, Türkiye’nin dört bir yanını geziyor. Herkesin sıkıntıları var. Bunun yansımasını bugün Çanakkale’de görmüş olduk. İktidar uyarılıyor ve inşallah biz geleceğiz ve biz çözeceğiz. Türkiye umudunu kaybetmesin diyoruz” ifadelerini kullandı.
Buradan Kepez Belediyesinin düzenlediği Deve Güreşi Festivaline katılan TBMM. İYİ Parti Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, GİK Üyesi Yerel yönetimler Başkan yardımcısı Rıdvan Uz, İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, İlçe Başkanları, İl ve Merkez İlçe yönetim kurulu üyelerinin programı sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum