Reklam

İTALYAN HASTA BİGA DEVLET HASTANESİ'NDE ŞİFA BULDU

Sağlık alanında sürekli bir gelişme ve iyileşme içerisinde olan Biga Devlet Hastanesi yurt dışından gelen yabancı uyruklu hastalar tarafından da tercih edilerek, sağlık hizmeti veriyor.

İTALYAN HASTA BİGA DEVLET HASTANESİ'NDE ŞİFA BULDU
15 Haziran 2023 - 12:27
Biga Devlet Hastanesi’nde 68 yaşındaki Anghelina B. adındaki İtalyan hasta başarılı bir ameliyat ile sağlığına kavuştu.
Uzun süredir yürümede zorluk, dizde ağrı, oturup kalkma sırasında zorluk çekme, diz ekleminden hareket sırasında ses gelmesi ve  ödem oluşması şikâyetleriyle Biga Devlet Hastanesi’ne başvuran hastada, Gonartroz  (Diz Kireçlenmesi) saptandı ve ameliyat önerildi.
Ameliyatı  09 Haziran 2023  tarihinde Ortopedi Uzmanı Op.Dr.Cihan Sevinçhan, Anestezist Uz.Dr.Rezzan Şenel İnan ve ameliyathane ekibi eşliğinde gerçekleştirildi.
Anghelina B. 8 yıldır dizindeki ağrılarla yaşadığını, İtalya’da ameliyat olmak için uzun süredir beklediğini, daha sonra Biga’da ikamet eden kızının aracılığı ile Op.Dr.Cihan Sevinçhan’ın ismini öğrendiğini ve Biga Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr.Cihan Sevinçhan‘ın polikliniğinden randevu aldığını söyledi.
Konu ile ilgili bilgi veren Op.Dr.Cihan Sevinçhan; “Anghelina B. hanım polikliniğimize diz ekleminde ağrı ve hareket kısıtlaması şikayetleri ile baş vurdu. Hastamızda halk arasında kireçlenme olarak bilinen gonartroz (diz kalsifikasyonu) mevcuttu. Öncelikle hastamızla konuşarak tedavi planımızı ve ameliyat gününü belirledik. Ameliyatımızı 09 Haziran tarihinde gerçekleştirdik. Ameliyat sırasında hastamızın sağ diz ekleminde iltihaba yol açan deforme olmuş kıkırdak dokuyu eklemden uzaklaştırdık ve yerine özel olarak tasarlanmış diz protezini yerleştirdik.bHastamız ameliyatın 24 saat sonrasında ayağa kalktı ve ameliyat yeri ağrıları dışında yakınması kalmadı. Hastamıza  evde kullanması gereken ilaçları ve uygulaması gereken egzersizler konusunda gerekli eğitimleri vererek ameliyattan 5 gün sonra taburcu etmeyi planlıyor ve en kısa sürede  sağlığına tümüyle kavuşmasını bekliyoruz.” dedi.
Hastayı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Başhekim Op. Dr. Emrah Demirci; “İlimize ve bölgemize en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Bununla birlikte hastanemizi tercih ederek buradan sağlık hizmeti alan yurt dışından gelen yabancı uyruklu hastalarımızın da olması bizleri mutlu ediyor. Bu süreçte emeği geçen hekimlerimize, ameliyathane hemşirelerimize, servis hemşirelerimize ve personellerimize teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.” dedi.

Kaynak: Biga Çarşamba Postası
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum