Reklam

İSTİSMAR EDİLEN ÇOCUKLAR BAKIMEVİNDE, SANIKLAR SERBEST!

Çanakkale’de 2020 yılında annelerinin, annelerinin birlikte yaşadığı kişi tarafından istismara maruz kalan ikiz kardeşlerin davası Çanakkale 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Çocukların ilk günden beri yanında olan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCİM) gönüllüleri ve avukatları Çanakkale’ye gelerek, Adliye önünde basın açıklaması yaptı.

17 Şubat 2022 - 12:19
2020 yılında ortaya çıkan istismar olayı sonrasında ikiz kardeşler çocuk izlem merkezinde verdikleri ifadede tüm yaşadıklarını anlatmış ve sanıklar tutuklanmıştı. Yargılama sırasında serbest bırakılan sanıklar, çocukların kendilerine iftira attıklarını iddia etmişlerdi.
Bugün Çanakkale 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ikiz çocukların davasına Çanakkale İl Sorumlusu Pınar Gönenç, Çanakkale Saha Sorumlusu Meryem Üçgül ve UCİM Türkiye İhbar Sorumluları Avukat Yeşim Aydın, Avukat Zeynep İlayda Karadağ katıldı.
Katılan vekili olarak kürsüde yer alan UCİM avukatlarının kovuşturmayı genişletme talepleri kabul edilmedi ve öz anne, üvey baba serbest yargılamaya devam edildi. Sonraki Celse 9 Mart saat 11.40’ta Çanakkale 1.Ağır Ceza Mahkemesinde olacağı duyuruldu.
“ÇOCUKLAR SANKİ BİR SUÇLU GİBİ ÇOCUK BAKIMEVİNDE”
UCİM Türkiye İhbar Sorumlusu Avukat Yeşim Aydın, dava sonrasında yaptığı açıklamada, “Çanakkale 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ikiz çocukların davasındaydık. Bu basına çok yansımış bir davaydı. Çocuklar annelerinin, sevgilisinin ve onun çocuğunun kendilerine çok kötü dokunduklarını, onları istismar ettiklerini çok açık bir biçimde ifadelerinde dile getirmişlerdi. Ancak bugün geldiğimiz noktada bütün sanıklar serbest ve çocuklar sanki bir suçlu gibi bugün çocuk bakımevinde gözetim altındalar. Bu çocuklar dışarıda oynamayı, okula gitmeyi, babaları ile çarşıya gitmeyi hak ettikleri halde bugün tutuklu olan onlar. Önümüzdeki celsede bu çocuklara yapılanlara hesabını sormak için yeniden Çanakkale Ağır Ceza Mahkemesi’nde olacağız” dedi.
“KONUŞUN ÇOCUKLAR!”
UCİM Türkiye İhbar Sorumlusu Avukat Zeynep İlayda Karadağ ise, “Bizler bugün burada kahraman çocuklarımızı yalnız bırakmadık. Mücadeleye devam edeceğiz. Konuşun çocuklar! Avukatlar abileriniz, ablalarınız sizin yanınızda” diyerek 9 Mart’taki duruşmamıza herkesi destek olmaya beklediklerini söyledi.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum