Reklam

İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜNÜN 100. YILINDA "AKİF" BELGESELİ

12 Mart 2021 - 19:50
İstiklal Marşı’nın Milli Marş olarak kabul edilişinin 100. Yıldönümü olması münasebetiyle 2021 “Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı” olarak kabul edilmiştir.
 İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma etkinlikleri kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Mustafa ŞENTOP’un himayelerinde “Akif” Belgeselinin gösterimi Türkiye Büyük Millet Meclisi Tören Salonunda yapıldı.
 Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u anmak, anlamak ve gelecek nesillere tanıtmak amacıyla hazırlanan Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde geçirdiği çocukluk yıllarını konu alan “Akif” Belgeseli gösterimine; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Mustafa ŞENTOP, TBMM Başkanlık Divanı Üyeleri, Vali İlhami AKTAŞ, Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili Bülent TURAN, Adalet ve Kalkınma Partisi Çanakkale Milletvekili Jülide İSKENDEROĞLU, Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek eski ve yeni milletvekilleri ile meclis personeli katıldı.
2021 "İstiklal Marşı Yılı"nda Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olan İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'un çocukluğunun bir bölümünün geçtiği Kazdağı’nın eteklerindeki Bayramiç ilçesinde çekilen "Akif" adlı belgesel büyük ilgi gördü.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum