Reklam

"İSTİFA ETMEYECEĞİM!"

Dün saat 12. 00’de CHP İl Örgütü, Merkez İlçe Binası’nda, İl Başkanı Metin Ümit Ural, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları, İlçe Yöneticileri, Kadın Kolları Başkanı ve Gençlik Kolları Başkanı ile üyelerin katımıyla bir basın açıklaması düzenledi.

"İSTİFA ETMEYECEĞİM!"
18 Ağustos 2021 - 11:40
Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Turan Ünüvar eşi Cengiz Ünivar’ın Parti’den ihracı ile ilgili çıkan haberlere cevap niteliğinde bir açıklamada bulundu. Kendisi ile ilgili istifa söylentilerine ise 31 Mart 2024 tarihine kadar görevinin başında olduğunu bildirerek karşılık verdi.
Açılış konuşması Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık tarafından gerçekleştirildi. Ardından sırasıyla Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Turan Ünüvar, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Başkanı Metin Ümit Ural ve Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol birer konuşma yaptı.
Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Turan Ünüvar eşi Cengiz Ünivar’ın Parti’den ihracı ile ilgili çıkan haberlere cevap niteliğinde yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Ben bir kadın figürü olarak 2010 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyesi olmuş o günden bu yana da çalışarak gündeme gelmiş, ev ev, kapı kapı, Parti’min göstermiş olduğu hedeflere ulaşma yolunda çaba sarf eden bir arkadaşınızım. Son günlerde yazılı basında çeşitli şekillerde hiç ummadığım ve üzüntüyle söylemek isterim ki bu şekilde kamuoyunun gündemine gelmeyi istemediğim nedeni de asla bireyselliğim değil, dikkat ederseniz bu güne kadar suskunluğumu korudum çünkü ülkem yangın yeri, sel felaketi, bir yandan salgından dolayı canlarını kaybeden insanlar, şifa arayanlar, ülkenin ağır ekonomik koşulları. Bütün bunlar varken bireysel bir durumla karşınızda olmayı istemezdim. Buna sebebiyet vermesem de, bundan dolayı kamuoyunu meşgul ettiğim için de Çanakkale halkından ve örgütümden özür diliyorum öncelikle.

“EŞİM ÜZERİNDEN BENİ YIPRATMA KAMPANYASI”
Şimdi neden bu basın açıklamasına gerek duyuldu. Günlerdir hepiniz de biliyorsunuz eşim üzerinden bir karalama kampanyası denebilir, eşim üzerinden beni yıpratma kampanyası denebilir. Herkes farklı yorum yapabilir. En azından ben böyle yorumladım. Yaklaşık 4 aydır eşimin çeşitli basın kuruluşlarına para vererek haber yaptırdığına dair iddialar var, bundan dolayı disipline gitti, MYK’ya gitti, Yüksek Disiplin Kuruluna gitti, ihraç edildi. İhraç edilen kim? Belediye Başkanı Yardımcısı Rebiye Ünüvar’ın kocası. Bir kere yazdınız eyvallah, ben de kamu görevi yapıyorum, tabi ki basınında asli görevlerinden bir tanesi. Haber değeri vardır, yazılabilir. Bugün yazdı bir daha yazdı hadi yetmedi online olarak yazıldı. Ben de merak ettim bunun altındaki motivasyon nedir?
Benim eşimde sonuçta bir hekimdir. Burada herkes tanır, Çanakkale Kamuoyu tanır, saygınlığı olan Hipokrat Yemini etmiş bir insandır. O gereken hukuki mücadelesini verecektir. Çünkü biz 3 kişilik çekirdek bir ailede her zaman bireyselliklerini koruyup ortak karar alan bir aileyiz. Benim eşim de kendisini kamuoyuna anlatabilecek yetkinlikte yeterlilikte bir insandır. Hukuki süreçlerle ilgili de gerekeni yapacaktır.
Ama benim merak konum şu; 9 Ağustos’ta benim eşimin ihraç edildiğini ben örgütümden duymadım, hemen aradım örgütümü böyle bir bilgi ulaşmamış, arkasından eşime böyle bir bilgi ulaşmadı. Cumhuriyet Halk Partisinin ilkeleri, kuralları, etik değerleri ve tüzüğü vardır. O tüzüğe göre de Yüksek Disiplin Kurulu en üst organımızdır. O’nun aldığı kararın da hakkımı arama hakkı saklı kalmakla birlikte gereği yapılacaktır.  Cumhuriyet Halk Partisi’nin Yüksek Disiplin Kurulu herhalde basına bunu servis etmemiştir. Bu haberin bizim bile bilgimiz olmadan kim tarafından motive edildiği de bir haber değeri taşır. Eşim gereğini yapacaktır.
“ÇANAKKALE HALKI BİZİ ONAYLADI”
Gelelim benimle ilgili çıkan istifa edip etmeyeceğim ile ilgili beklentilere. Şimdi şöyle bir bakalım ben 2014 yılında Belediye Meclis Üyesi oldum, Başkan Yardımcısı oldum, 2. Dönemime giderken de yine aday oldum, Çanakkale Parti içi demokrasinin en güzel örneğini verdi ve ben örgütümün teveccühü ile birinci sırada Belediye Meclis Üyesi adayı olarak kesinleştim. Arkasından biz projelerimizi ürettik, Çanakkale halkına bir takım vaatlerde bulunduk. Ev ev, kapı kapı dolaştık vizyonumuzu anlattık, ne yapacağımızı anlattık, kendi ölçeğinde 1. sırada yer alan oyu aldık. Yani Çanakkale halkı bizi onayladı.
Şimdi eğer benden böyle bir istifa etme beklentisi varsa, ben örgütüme karşı ve Çanakkale Halkına karşı kamu görevimi yerine getiriyorum. Ancak ve ancak onlar benim istifamı isteyebilirler, ben de örgütümün bir neferi olarak hemen gereğini yerine getiririm. O yüzden ben dimdik ayaktayım, buradayım, halka verdiğimiz vaatleri yerine getirebilmek için gece gündüz mücadele ediyorum, 31 Mart 2024 tarihine kadar da hiç durmadan, kanımın son damlasına kadar mücadele edeceğimi herkesin bilmesini isterim.” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum