Reklam

ISSIZ VE SESSİZ BİR ÇANAKKALE

Hafta sonu tüm Türkiye genelinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulandı.

07 Aralık 2020 - 09:45
Cuma akşamı saat 21.00’de başlayan ve Pazartesi sabah 05.00’te sona eren sokağa çıkma kısıtlamasında, Türkiye evinde vakit geçirdi. Çanakkale’de tam anlamıyla sokaklarda ve ana caddelerde sessizlik hakim olurken,  sadece genelgede belirtilen meslek gruplarını icra eden vatandaşlar sokaklara çıkabildiler. Denetimler bir hayli sıkı yapılırken, bu seferki sokağa çıkma kısıtlamasında, bir önceki bayramda ilan edilen kısıtlamaya göre farklılıklar gözlendi.

Türkiye hafta sonunu  evinde geçirdi. Sessiz sokaklar, can dostlara kalırken, Çanakkale’de oluşan bomboş şehir görüntüsü objektiflere tablo gibi yansıdı. Şehrin hareketi ve canlılığı kısa bir sürede özlense de, kısıtlama boyunca evlerinde kalan vatandaşlar her şey sağlık için yorumlarında bulundular.

İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen genelgede, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan vatandaşlar, sabah saatlerinde işlerinin başındaydılar. Sokaklarda zaman zaman vatandaşlar, evlerine en yakın kasap, manav, market gibi işletmelere giderken ve alışveriş yaparken görüntülendiler. Barlar Sokağı, Cumhuriyet Meydanı, kordon boyu, İskele Meydanı, Demircioğlu Caddesi, Değirmenlik Sokak, Cumhuriyet Bulvarı’nda in-cin, hafta sonu boyunca top oynadı. Vatandaşlar bu tarz kısıtlamaların etkili olduğunu belirtirken, sokaklarda hareket durumu azalınca, virüsün yayılım riski de bir anlamda düşmüş oldu.
Ayrıca, geçtiğimiz aylarda bayramda ilan edilen sokağa çıkma kısıtlamasında, kordon boyu ve yeni kordon bariyerlerle kapatılmıştı. Vatandaşlar park alanlarında, Özgürlük Parkı gibi kordon gibi alanlarda vakit geçiremiyorlardı. Bu alanlar bariyerlerle kapalıydı. Bu sefer ilan edilen sokağa çıkma kısıtlamasında bariyerler yoktu ama SessizKale, kentlileri ciddi anlamda aradı.

Kaynak: Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum