Reklam

IŞIK, "MUTLU BİGA HAYALİMİZİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRMEYE GELİYORUZ"

Önceki dönem Biga Belediye Başkanı ve yeni dönem aday adayı İsmail Işık, CHP Biga İlçe Başkanlığı’nda yaptığı basın açıklaması sonrası adaylık başvuru dosyasını CHP Biga İlçe Başkanı Cemal Mantar’a teslim etti.

IŞIK, "MUTLU BİGA HAYALİMİZİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRMEYE GELİYORUZ"
29 Kasım 2023 - 12:14
Coşkulu bir kalabalık eşliğinde, davullu zurnalı bir karşılama ile CHP Biga İlçe Başkanlığı’na giren İsmail Işık, “Biga’ya başkan İsmail Işık” sloganlarına da “Daha önce yaptınız. Yine yapacağınıza ben bütün kalbimle inanıyorum” yanıtını verdi.
CHP Biga İlçe binasında partililere ve vatandaşlara seslenen Biga Belediye Başkan aday adayı İsmail Işık; kendisine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti. İsmail Işık konuşmasının devamında yarım kalan ‘Mutlu Biga’ hayalini gerçeğe dönüştürmek için yola çıktığına vurgu yaparak; “Sevgili ilçe başkanımıza teşekkür ediyorum. Öncelikle alt katta bizi karşılayan Biga’nın gülen yüzü müzisyen arkadaşlarımıza, sözlerime başlamadan önce bu güzel güne kattıkları coşku ve heyecan için teşekkür ediyorum. Bugün partimiz için de, benim için de çok önemli bir zamanı yaşıyoruz. Yarım kalan ‘mutlu Biga’ hayalimizi gerçeğe dönüştürmeye, yıkılmaz bir mutlu Biga gerçeğine dönüştürmeye ve burada partimize adaylık başvurusu yapmak için toplandık. Buraya gelerek bizlere destek olan, bu coşkuyu, bu güzelliği yaşatan hepinize, bütün Bigalı hemşerilerime sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız” dedi.

“HALKIN İSTEKLERİNE PARTİMİZİNDE SESSİZ KALMAYACAĞINI DÜŞÜNEREK ADAYIM…”
CHP’nin halkın ve Türkiye’nin partisi olduğunu, tabandan gelen Değişim taleplerinin karşılık bularak CHP’den Genel Başkan değişimine gidildiğine dikkat çeken İsmail Işık, Biga’da da değişimin vakti geldiğini söyledi. İsmail Işık; “Değişimin yüzyılı, yüzyılın değişimi diyerek çıkılan yolda, dünyanın en köklü partilerin biri olan, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve yüzüncü yılını kutladığımız Cumhuriyet Halk Partimiz Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi ve genel başkan değişimini sağlamış oldu. Cumhuriyet Halk Partisi, sadece üyelerinden, delegelerinden oluşmuş bir parti değildir. Cumhuriyet Halk Partisi, halkın partisidir ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni bütün Türkiye meydana getirmektedir. Halkın isteğine, halkın desteğine karşı gelemediğimiz için genel başkanımızı değiştirdik. Ben aynı durumun Biga’da da gerçekleşeceğini, halkın isteklerine Cumhuriyet Halk Partisi’nin de sessiz kalmayacağını düşünerek bugün bu adaylık açıklamasını yapıyorum” dedi.

“YARIM KALAN PROJELERİMİZİ TAMAMLAMAK İÇİN ADAY OLDUM”
2014-2019 yılları arasında Biga Belediye Başkanı olarak yaptığı hizmetlere dikkat çeken İsmail Işık, kısa zamanda çok önemli projelerin hayata geçirildiğini hatırlattı ve yarım kalan projelerini tamamlamak istediğini şu sözlerle belirtti; “Biz geçmiş dönemde mutlu Biga dediğimizde, içi boş, sade bir slogandan ibaret değildi. Biz, mutlu Biga sloganını ortaya koyduğumuzda bunun aynı zamanda içini de doldurduk. İnsanların yaşamaktan mutlu olduğu, huzur duyduğu, gurur duyduğu bir kenti gerçekleştirme yolunda önemli adımlar attık. İlk dönemimizde sizlerin de desteğiyle Biga’mızın öncelikle kronikleşen altyapı ve üstyapı sorunlarını çözdük. Ada Mahallesi’nde sandallarla, kayıklarla gezilen bir 2013 yılı yaşadı Biga. Allah nasip etti, bu sorunları ondan sonra yaşamadık. Yolları yaptık. Kaldırımları yaptık. Çarşı merkezimizi farklı bir anlayışla dizayn ettik. Bütün bunları yaparken de o bölgede yaşayan insanlarımızla görüşerek, konuşarak, onların önerilerini alarak, yani halkımızla birlikte, halkımız için Biga’mıza hizmet etmeye çalıştık. 40’a yakın parkı yeniledik. 20’ye yakın yeni park yaptık. Biga’mıza 2 kreş, 2 sağlık ocağı kazandırdık. Atatürk Kültür Merkezi’ni söylemeye gerek yok. Bütün bölgede örnek oldu. Biz Şehir Parkı’nı 6 ayda tamamladık. Karşıda gördüğünüz 24 bin metrekarelik alan Nisan ayında başladı, 29 Ekim 2016 yılında açıldı. 6 ay sadece. 3,5 yılda yarım bıraktığımız Ada Park’ı tamamlayamadılar. İşte biz bu anlayışa, Biga’nın bunları hak etmediğine inandığımız için, yarım kalan işlerimizi tamamlamak için aday olduk.”

“ÖMRÜMÜN ÜÇTE BİRİNİ, BU KENTİ DÜŞÜNEREK, BU KENTİ YAŞAYARAK GEÇİRDİM”
Biga’da yaptıkları belediyeciliğin tüm kesimlerden takdir gördüğünü, seçmende de kendisine büyük teveccüh olduğunu belirten İsmail Işık; “Geçmiş dönemde rahmetli Şükrü Kemerli de Mehmet Özkan da ilçemize önemli katkılar sundular. Bizim yaptığımız çalışmalarla da Biga, çevrede örnek gösterilen bir ilçe haline geldi. Bunu gururla söylüyorum. Bu, sadece benim değil, 60 bin Bigalının gururudur. Çevre ilçelerimizde ‘Biga gibi olacağız, Biga gibi yapacağız’ diyerek seçimlere girdiler, kazandılar. Biz Biga’da seçimleri yüzde 49’la kaybettik. Seçimi kaybettiğimizin ertesi gününden itibaren burada bulunan kalabalık başta olmak üzere tüm Biga halkının yoğun ilgisi ve desteğiyle tekrar aday olmam konusunda bana görüşlerini, isteklerini ilettiler. Ben de buna karşılıksız kalmadım. Ben hayatımın önemli bir bölümünü, ömrümün üçte birini, bu kenti düşünerek, bu kenti yaşayarak geçirdim. Ömrümün 5 yılında da hizmet etme imkanım oldu. İnşallah önümüzdeki 5 yılda da kaldığımız yerden devam ederek ‘Biga gibi’ sloganını insanlarımıza yaşatmaya çalışacağız” sözünü verdi.

“5 YILDIR BİGA’MIZ KISIR ÇEKİŞMELERE KURBAN EDİLDİ”
Biga’nın Çanakkale’nin hem ekonomi hem de nüfus açısından en önemli ilçesi olduğunu vurgulayan İsmail Işık son 5 yıldır ise bu potansiyelin heba edildiğini söyledi. İsmail Işık açıklamasında; “Biga, her yönüyle Çanakkale’mizin en büyük ilçesi. Nüfus, coğrafi yoğunluk, ekonomik büyüklük olarak biz Çanakkale’nin yüzde 40’ını oluşturuyoruz. Bunlar devletin resmi rakamları. Ama ne yazık ki son 5 yıldır Biga’mız kısır çekişmelere kurban edildi ve o parlak günlerini çok fazla yaşayamadı. Biz Biga’yı tanımlarken, sanayi, tarım, ticaret, üniversite kenti olarak tanımlardık. Ama maalesef 5 yılda Biga’mız fazla zaman kaybetti. Daha fazla kaybedecek zamanımız yok. Biga’da yapılacak yatırımların iyi bir şekilde planlanması ve koordine edilmesi gerekiyor. Bunu sivil toplum örgütlerimizle birlikte inşallah gerçekleştireceğiz” dedi.
“KAVGA KÜLTÜRÜNÜ DEĞİL, BARIŞ VE İCRAAT KÜLTÜRÜNÜ ÖNEMSİYORUZ”
Biga’ya hizmet etmeye talip olduğunu belirten İsmail Işık; “Geçmişte bizim de eksiklerimiz, hatalarımız mutlaka olmuştur. Hepimiz insanız. Etten kemikten yaratılmışız. Ama biz bunlardan ders almayı, bunları gidermeyi, tekrar o dostluklara döndürmeyi de bu süreç içerisinde başardığımızı düşünüyorum. Bizler öğrenmeyi, gelişmeyi, geliştirmeyi bilen bir siyaset anlayışından geliyoruz. Kavga, benim hayatımın hiçbir alanında olmamıştır. Kavga kültürünü değil, barış ve icraat kültürünü önemsiyoruz. Buradan Bigalı hemşerilerime sesleniyorum. Hatırlayın o eski günleri. Hedefimiz mutlu bir Biga inşa etmekti. Hedefimiz çöpü toplanan, sokakları tertemiz olan, eğitimine destek ve katkı verilen, parklarında, tiyatro sahnelerinde oyunların oynandığı, çocukların mutlu olduğu, kahkahalar içerisinde zaman geçirdiği, suyunun aktığı, yolunun yapıldığı, kültür ve sanatın hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldiği günler için çalıştık. Kadınlarımız başta olmak üzere, onları başımızın tacı gördük. Kısa sürede, özellikle hafta sonları vatandaşlarımızın Biga’da zaman geçirmelerini sağladık” dedi.

“BİGA’YI DEPREM TEHDİDİNE KARŞI HAZIRLAMAK ZORUNDAYIZ”
Biga yarımadasının ciddi deprem riski taşıdığını hatırlatan İsmail Işık, mevcut yönetimin deprem tehdidine karşılık hiçbir çalışma ortaya koymadığına dikkat çekti. Biga’yı en kısa sürede depreme karşı hazırlamak için her türlü çalışmanın yapılmak zorunda olduğunu belirterek; “Üzülerek bir konuya temas etmek istiyorum. Sıkıntılı ve sevimsiz bir konu ama ne yazık ki ülkemizin gerçeği. Deprem gerçeği. Yaklaşık 10 ay oldu, 6 Şubat depremini yaşayalı. İlçemizde ne yazık ki bu konuyla ilgili hiçbir girişimde bulunulmadı. Bunu ben çok önemsiyorum. 6 Şubat’tan sonra bulunduğum her ortamda, fikirlerimi ifade etme imkanı sağladığım her yerde bu depremi gündeme getireceğim. Biz unutuyoruz ama o yerin altındaki faylar unutmuyor. Bütün aklı başındaki akademisyenler tarafından 7’nin üzerindeki bir depremin Biga yarımadasında olacağı açık açık ifade ediliyor. Biz 99 depremini yaşadık. 2023 depremini de yaşadık. Hala bundan ders almadık. Üzülerek söylüyorum. İnşallah önümüzdeki 5 yıllık zaman içerisinde bu konuyu Biga’nın bütün dinamikleriyle hazırlanarak çözeceğiz. Deprem öncesi, deprem sırası ve deprem sonrası çalışmalarımızı hep beraber planlayacağız ve bunları gerçekleştirerek başta binalarımızın güvenli olmasını sağlayarak deprem konusunda çalışmalarımızı yapmak zorundayız. Yapacağız da. Bundan kaçış ve kurtuluş yok” dedi.
“BİGA’DA FETRET DEVRİ YAŞANIYOR… SU KESİNTİLERİNİ UTANARAK SÖYLÜYORUM”
153 yıllık Biga Belediyesinde su kesintilerinin olmasını kabul edilemez olarak değerlendiren İsmail Işık; “Biga Belediyesi’nin bu yıl 153’üncü yılı. 153 yıllık Biga Belediyesi ne yazık ki son 5 yılında tamamen bir fetret devri yaşıyor. Belediye çalışanları mutsuz, Bigalılar mutsuz. Belediye yapması gerekenleri yapamıyor. Darmadağınık ve kötü bir yönetim var. 153 yılın en kötü dönemini yaşıyoruz. 2023 yılının sonuna geldik. Utanarak söylüyorum. Su kesintileri yaşıyoruz. Bu çağda olmaması gereken durum bu. Bunları inşallah Nisan ayında göreve geldiğimizde çözeceğimiz sorunlardan bir tanesi de su sorunu olacaktır. Su, uzun bir hattan Biga’ya geliyor. Sürekli sıkıntılar oluyor. Ama bunların takip edilmesi, kontrol edilmesi ve gerekli önlemlerin alınması gerekir. Kontrol edilmediği, denetlenmediği, tamamen belediye yönetiminin zafiyetinden dolayı su sıkıntıları yaşıyoruz. 2023 yılının Biga’sına, Türkiye’sine, dünyasına yakışır bir durum değildir bu” dedi.
“GENÇLERİMİZLE İLÇEMİZİ İLERİ TAŞIYACAĞIZ”
Biga Belediye Başkanlığı döneminde çocuklara ve gençlere ayrı bir önem verdiklerini hatırlatan İsmail Işık; “Gençlerimiz ve çocuklarımız bizim geleceğimiz. Bu dünya bize miras kalmadı. Biz bu dünyayı çocuklarımızdan, torunlarımızdan emanet aldık. Onlara güzel, yaşanabilir, huzurlu bir şekilde teslim etmek bizim en büyük görevimiz. 5 yıl bu anlayışla çalıştık, hizmet etmeye uğraştık. Gençlerimiz artık yapay zekayı konuşuyor. Arkadan çok değişik, kafası hepimizden farklı çalışan bir gençlik geliyor. Onları anlamamız lazım. Onların önünü açmamız lazım. Onlara yardımcı ve destek olmamız lazım. Onlarla birlikte bu ilçemizi daha da ileri taşımamız gerekir” dedi.
“ESKİŞEHİR’İ ÖRNEK ALIYORUM… BİGAMIZI BÖLGEMİZİN ESKİŞEHİR’İ YAPACAĞIZ”
Öğrenciliğinin bir bölümünde Eskişehir’de yaşadığını ve Eskişehir’in yaşadığı dönüşümün etkilerine dikkat çeken İsmail Işık, “Benim 2009 yılında belediye başkanlığına aday olmamdaki etkenlerden bir tanesi Eskişehir’dir. Ben üniversiteyi Eskişehir’de okudum. Eskişehir’in eski halini ve yeni halini çok iyi biliyorum. Eskişehir’le çok ciddi benzerliklerimiz var. Eskişehir’de Porsuk Çayı, Biga’da Kocabaş Çayı var. Aynı Eskişehir’de olduğu gibi çayımız kentimizi ikiye bölüyor. Şimdi bugün Eskişehir’e, Kapadokya’ya gider gibi turlar düzenleniyor. Biga niye bu hale gelmesin? Bizim görev yaptığımız dönemde çevre ilçelerden Biga’ya hafta sonları turlar düzenleniyordu. Biga’daki tesislerde zaman geçirmek için insanlar otobüsler kiralayarak Biga’ya geliyorlardı. Ben bunların afişlerini kendi gözlerimle gördüm. Ekonominin bütün unsurları var Biga’da. Ama ne yazık ki turizm gelişmedi, geliştirilmedi. Kocabaş Çayı’nın bir kısmına başlamıştık. Çınarlık bölgesine. Ama görev süremiz doldu. Geri kalan kısmını tamamlayamadık. Aynı Eskişehir örneğinde olduğu gibi Kocabaş Çayı’nın etrafını tamamen düzenleyeceğiz. Bizim bir hayalimiz vardı. Temiz Biga, eğitime destek olunmuş Biga ve ekonomisine destek verilmiş Biga. İşte bu turizm potansiyeli ile Biga ekonomisine destek vermeye çalışacağız” dedi.
“ARTIK BİRLEŞMEK ZORUNDAYIZ. BİRLEŞEREK KAZANABİLİRİZ”
Biga ve Bigalıların geleceği için parti içerisinde birleşmenin sağlanması gerektiğinin altını çizen ve seçimi kazandığında mevcut Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’ın da mutlu olacağını iddia eden İsmail Işık; “Mutlu Biga hedefiyle yeniden yola çıkmak, yeniden sorumluluk almak için ben ve arkadaşlarım hazırız. Artık birleşerek kazanmak zorundayız. Bu, Biga’mız için çok önemli. Altını çizerek söylüyorum. Birleşerek kazanmak zorundayız. Bundan başka çaremiz yok. Biga’mızın artık oyalanacak, yeniden bilinmezlerde denemeler yapacak, zaman kaybedecek durumu kalmamıştır. Deneyim ve birikimimizle yolumuza çıktık. Ben çok iddialı bir şey söyleyeceğim. Önümüzdeki dönemde Bülent Erdoğan da mutlu bir şehirde yaşayacak. Buradan bunun teminatını veriyorum” dedi.
“BİGA’MIZIN DOĞRU BİR VİZYONLA YÖNETİLMESİ GEREKİYOR”
Biga’yı bir kez daha yönetmeye talip olduğunu ve Biga Belediye Başkanlığını CHP adına kazanacağına inandığını belirten İsmail Işık; “Biga’mızın huzura, sevgiye, barışa ve kardeşliğe ihtiyacı var. Birbirimizi ötekileştirmeden, bu yüz yıllık kadim şehirde geleceğe hazırlanmamız gerekiyor. Biga’mızın bütün dinamiklerinin ikinci yüzyılda sorumluluk üstlenmesi, bu büyük fırsatı kaçırmamamız gerekiyor. Biga’mızın doğru bir vizyonla yönetilmesi gerekiyor. Biz bu konuda hazırız. Deneyimliyiz. Kişisel hırslarımızı, koltuk sevdalarını bir kenara bırakarak, Biga’nın direksiyonunun emin ellere bırakılması gerekiyor. Tüm sorunları biliyoruz. Geçen dönem yaptıklarımızın bir kısmı bu kitapçıkta. O kadar çok iş yapmışız ki. Tarih bize bunları gösteriyor. Yaptıklarımız bu kitapçıkta. Yapacaklarımız zihnimizde. İnşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki dönemin ustalık dönemimizin olacağını ifade ediyorum. Gerçekten bir ustalık titizliğiyle Biga’mızı geleceğe taşıyacağız. Ben partimiz adına Biga’mız için mücadele edecek, partimizi birleştirecek, hatta amacı Biga’mızı daha ileri taşımak olacak tüm aday adaylarını parti gözetmeksizin tebrik ediyorum. Gerginlikten, kavgadan uzak bir seçim süreci diliyorum. 1 Nisan sabahı kazananın Biga olacağını umut ediyorum. İyi ki varsınız. Allah razı olsun. Teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: Biga Çarşamba Postası

YORUMLAR

  • 0 Yorum