Reklam

İŞ DÜNYASINDAN ÇOK ANLAMLI 8 MART RESEPSİYONU

Biga Ticaret ve Sanayi Odası ve Biga Kadın Girişimciler Kurulu’nun düzenlediği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Resepsiyonu güzel anlara sahne oldu.

İŞ DÜNYASINDAN ÇOK ANLAMLI 8 MART RESEPSİYONU
07 Mart 2024 - 14:34
Biga Ticaret ve Sanayi Odası Fuaye Alanı’nda 7 Mart Perşembe günü gerçekleşen resepsiyona Biga Kaymakamı Erdinç Dolu ve eşi Şenay Yerli Dolu, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve eşi Feride Erdoğan, Biga Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Demir, Biga İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Akpınar, Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Biga İlçe Tarım Müdürü Fevzi Atmaca, Biga Orman İşletme Müdürü İhsan Tunç, Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, Biga TSO Meclis Başkanı Melih Akyıl, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek temsilcileri, TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Beyhan Var katılım sağladı.
Günün anlam ve önemine dair, Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Beyhan Var, Biga TSO Meclis Üyesi Ezel Dişli, Şenay Yerli Dolu, Feride Erdoğan, Eski Belediye Başkanı Merhum Şükrü Kemerli’nin eşi Ayhan Kemerli, Fizik Öğretmeni Ayşe Arda, Biga İlçe Sağlık Müdürü Uzm Dr. Güneş Arıkan Yamaç, Biga İlçe Nüfus Müdürü Sibel Boz, BİSEV Özel Biga Huzurevi Müdürü Aysun Sansak birer konuşma gerçekleştirdiler.
"BİZ HİÇ KARIŞMADIK, ONLAR BAŞARDILAR"
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün anlamına uygun kutlanmasını önemsediklerini dile getiren Biga TSO Başkanı Şadan Doğan; "Üzücü bir takım olayların ardından emekçi kadınların hak mücadelesi sonrası ortaya çıkan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde bir araya geldik. Tabi burada ben de sizin gibi misafir sayılırım. O yüzden hep birlikte hoş bulduk diyebilirim. Beyhan Var hanım bizim hem meclis üyemiz, hem komite başkanımız, hem de kadın girişimciler kurulu il başkan yardımcımız. Jale Kırbaş hanım bizim meclis başkan yardımcımız. Ezel Dişli hanım meclis üyemiz. Çiğdem hanım da kendilerine destek oluyor. Hep birlikte ilk geldiklerinde günün anlam ve önemine uygun bir çalışma yapmak istediklerini söylediler. Kadın arkadaşlarımıza bıraktık. Hiçbir şeye biz karışmadık. İşte ortaya böylesi güzel bir organizasyon çıktı. Ben şimdiden hepsinin emeklerine sağlık diyorum. Hem odamızda kadın iş arkadaşlarımız var. Meclisimizde arkadaşlarımız var. Bizim fabrikalarda da kadın istihdamının oranı yüksek. Ama artık kadın erkek çalışan sayılarını değil, kadınların bulundukları işleri ne kadar güzelleştirdiklerini konuşabiliriz. Hepimizin arkasında işimizi hayatımızı çekip çeviren bir kadın mutlaka var. Bizim ailede de annem rahmetli Hacı Ayşe Doğan bu konuda hepimizi düzene sokuyordu. Allah rahmet eylesin. Bizim küçük ailemizde ise eşim Ayla Doğan hanım çok kahrımızı çekiyor. Bizim evin düzeni Ayla hanımın büyük özverisiyle gerçekleşiyor. Benim hayatımızda olan tüm kadınlar nedeniyle çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Konuşmamı uzatmadan sözü kadınlara bırakıyorum. Hepinize katılımlarınız için teşekkür ediyorum. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün anlamına uygun kutlandığı, sırf kadın olduğu için insanların şiddet görmediği, emekçi herkesin emeğinin karşılığını aldığı bir dünyada yaşayabilmeyi diliyorum" ifadelerini kullandı.
Melih Akyıl bu önemli günde Jale Kırbaş’a Mart ayında yapılacak Biga TSO Meclis Toplantısı'nı yönetme teklifi önerisinde bulunacağını belirtti. Konuşmaların ardından konuklara ikramlıklar ve hediyeler takdim edildi ve program sona erdi. Resepsiyonun önümüzdeki yıllarda da devam edeceğinin planlandığı duyuruldu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum