Reklam

İNÖNÜ VEFATININ 47.YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin, ilk Başbakanı ve ikinci Cumhurbaşkanı İsmet Önünü, vefatının 47.yıldönümünde, Cumhuriyet Halk Partisi İl Teşkilatının organize ettiği programla anıldı.

25 Aralık 2020 - 14:39
Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Başbakanı ve ikinci Cumhurbaşkanı İsmet Önünü,vefatının 47.yıldönümünde anıldı. Anma programına, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Serdar Soydan, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, geçmiş dönem İl Başkanı İsmet Güneşhan ve partililer katıldı.
Anma programında basın açıklamasında bulunan CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, “Büyük Atatürk’ün yakın silah ve dava arkadaşı; Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Başbakanı, ikinci Cumhurbaşkanımız, Partimizin ikinci Genel Başkanı, büyük devlet ve siyaset adamı, Lozan kahramanı ve kurtuluş savaşımızın Garp Cephesi komutanı Sayın İsmet İnönü’yü aramızdan ayrılışının 47. Yıl dönümünde saygıyla anıyoruz.
İnönü’nün, Cumhuriyetimizin ‘Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti’ karakterinin kökleşmesine katkısı emsalsizdir. Günümüzde demokrasiyi yok ederek tek adam rejimi kurmak isteyenleri, diktatörlük ve tiranlık sevdasına kapılanları görmek, O’nun yaklaşık yarım asır önce gerçekleştirdiği devrimin büyüklüğünü çok daha açık bir şekilde göstermektedir.
Çağdaş ve laik Cumhuriyetle hesaplaşmasını İsmet İnönü üzerinden yürütmekte olanlar şunu bilmelidirler ki İsmet İnönü büyük devlet ve siyaset adamı olarak Türk halkının gönlündeki yere çoktan yerleşmişti. Onu oradan söküp atmaya bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kimsenin gücü yetmeyecektir” ifadelerinde bulundu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum