Reklam

İNÖNÜ ÖLÜMÜNÜN 48'NCİ YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin 2'nci Cumhurbaşkanı ve ilk başbakanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşı İsmet İnönü'nün vefatının 48'inci yıl dönümü anısına çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

25 Aralık 2021 - 16:28
İsmet İnönü'nün vefatının 48'inci yıl dönümü anısına çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Anma törenine Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, CHP il ve merkez ilçe yöneticileri ile partililer katıldı.

Çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Anma töreninde bir konuşma yapan CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural “Büyük Atatürk’ün yakın silah ve dava arkadaşı, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk başbakanı, 2’nci cumhurbaşkanımız, partimizin ikinci genel başkanı, büyük devlet ve siyaset adamı Lozan kahramanı ve Kurtuluş Savaşımızın Garp Cephesi komutanı Sayın İsmet İnönü’yü aramızdan ayrılışının 48’nci yılında saygıyla anıyoruz.” dedi

Ural İnönü’nün eşsiz bir diplomat olduğunu ifade ederek “İsmet İnönü Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda her zaman büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte mücadele vermiş, bir dava ve inanç adamıydı.” ifadelerini kullandı.
Ural konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayali olan sağlığında tüm çabalarına rağmen hayata geçiremediği çok partili siyasi yaşama geçişi; kansız kavgasız ve barış içerisinde gerçekleştirmiş olup bir anlamda çok partili döneme geçişin de mimarı olmuştur.”

Ural, İsmet İnönü’nün sözünü örnek vererek “ ‘Bir memlekette namuslular en az namussuzlar kadar cesur olmadıkça o memleket için kurtuluş yoktur’ sözüyle bugünlerde de tüm yurtseverler için yol göstericiliğini sürdürmekte ve bugün hala bu sözleriyle de birilerini rahatsız etmektedir. İsmet İnönü cumhuriyetimizin demokratik laik ve sosyal hukuk devleti karakterinin kökleşmesinin katkısız emsalidir. Günümüzde demokrasiyi yok ederek tek adam rejimi kurmak isteyenleri diktatörlük ve tiranlık sevdasına kapılanları görmek, onun yaklaşık yarım asır önce gerçekleştirdiği devrimin büyüklüğünü çok daha açık bir şekilde hepimize göstermektedir.” diye konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum