Reklam

İLDE OLMAYAN İLÇEDE OLACAK

Çanakkale Merkez’e uzun zamandır yapılması planlanan, konuyla ilgili birçok kez açıklama duyulan kamu kampüsü yapılamamıştı ancak Ezine bu başarıya imza attı. Ezine’de bir yıl içerisinde yeni bir kamu kampüsü yükselecek. Ezine heyeti Ankara’da temaslarını tamamladı ve kamu kampüsü müjdesi kamuoyu ile paylaşıldı. 14 bin 999 metrekare alan içerisine, yeni hükümet konağı, yeni ilçe emniyet müdürlüğü, yeni adalet sarayı ve yeni ilçe jandarma komutanlığı binaları inşa edilecek.

İLDE OLMAYAN İLÇEDE OLACAK
23 Şubat 2022 - 16:01
Çanakkale’nin uzun zamandır hayali olan ve vatandaşların tüm kamu işlerini bir yerde halletmelerine olanak sağlayacak olan kamu kampüsü bir türlü gerçekleşememişti. İlin yanı sıra ilçede Ezine’de adımlar atıldı ve onay alındı. Ezine heyeti Ankara’da hem Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile hem de İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ile görüştüler. Bu görüşmeler sonrasında ise onay geldi ve Ezine’de kamu kampüsü için çalışmalar başlatılacak.
Toplam 14 bin 999 metrekare alan üzerine, yeni binalar yaklaşık 360 gün içerisinde, 1 yılda inşa edilecek. Proje gerçekleştiğinde, Çanakkale’de ilk defa kamu daireleri ve kamu işleri bir alan içerisinde halledilebilecek.
Konuyla ilgili AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Ezine heyetimiz, İçişleri Bakan Yardımcımız Muhterem İnce ile görüşmenin de ardından Ankara’dan dev kamu kampüsü müjdesiyle ayrıldı. 360 günde tamamlanması planlanan, 15 bin metre kare alana sahip proje, içinde Hükümet Konağı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Adalet Sarayı ve İlçe Jandarma Komutanlığı’nın bulunacağı güzel bir yapı olacak. Şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz.
Her zaman ifade ettiğimiz gibi, bu güzel birliktelik, şehrimize ve hemşehrilerimize hizmetlerin ulaştırılması adına oldukça kıymetli. Atalarımız, “Nerede birlik, orada dirlik” demişler. Bu düsturla çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Konu ile ilgili bilgilendirmede bulunan Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, “Ezine Kaymakamımız Yunus Kızılgüneş, Ezine İlçe Başkanımız Mehmet Ünsal, Belediye Başkan Yardımcımız Mehmet Arat, Geyikli Belediye Başkanımız Mevlüt Oruçoğlu, Belediye Meclis Üyemiz Mustafa Fakılı, Belediye Meclis Üyemiz Metin Köse, İl Genel Meclis Üyemiz Murat Yahya Sezgin, Geyikli Belde Başkanımız Mustafa Kırveli, Esnaf Odası Başkanımız Türker Demirhan, Küçük Sanayi Sitesi Başkanımız Özer Engin, Ziraat Odası Başkanımız Anıl Kahraman, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanımız Aladdin Demir, Muhtarlar Derneği Başkanımız Oktay Akay ile AK Parti Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan, Çanakkale Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu ve İçişleri Bakan Yardımcımız Muhterem İnce’yi ziyaret ettik.
Ezine’mize yeni yapılacak, Ezine Yeni Hükümet Konağı, Ezine Yeni İlçe Emniyet Müdürlüğü, Ezine Yeni Adalet Sarayı, Ezine Yeni İlçe Jandarma Komutanlığı binalarının İlçemiz girişindeki Askerlik Şubesi’nin yan tarafında 14.999 m2 alana sahip Jandarma Eğitim Taburu arsasına yapımı müjdesini aldık.
2 ay içinde projesi tamamlanacak olan 360 gün içinde bitirilmesi planlanan dev kampüsümüz Ezine’mize hayırlı uğurlu olsun. Desteklerinden dolayı AK Parti Grup Başkan Vekilimiz Bülent Turan’a, İçişleri Bakan Yardımcımız Muhterem İnce’ye, Çanakkale Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu’na teşekkür ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum