Reklam

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU, 2021 YILI İLK TOPLANTISINI BAYRAMİÇ'TE DÜZENLEDİ

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun 2021 yılı 1. olağan toplantısı; Çanakkale Valisi Sayın İlhami Aktaş başkanlığında, Vali Yardımcısı-Bayramiç Kaymakam Vekili Hakkı Uzun, Çanakkale İli Merkez İlçe ve Bayramiç Belediye Başkanlarının katılımları, Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğünün koordinasyonunda,Kamu kurumlarının müdürleri, dernek ve federasyon başkanlarının iştiraklari ile Bayramiç Kaymakamlığı ev sahipliğinde düzenlendi.

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU, 2021 YILI İLK TOPLANTISINI BAYRAMİÇ'TE DÜZENLEDİ
29 Ocak 2021 - 11:37
Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Vekili Mehmet Uğur Yavuz toplantının açılış konuşmasında: ‘‘2021 yılı Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından "İstiklal Marşı Yılı" olarak ilan edildi. Biz de yılın ilk toplantısını, İstiklal şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy’un çocukluğunun geçtiği Bayramiç ilçemizde yapmayı Sayın Valimizin de tensipleriyle uygun bulduk.’’ dedi ve bir önceki İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nda alınan kararlar ile ilgili bilgi verip sözü Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde görevli İş ve Meslek Danışmanı Şeyda Topuz’a bıraktı. Şeyda Topuz, İŞKUR Faaliyet ve İşgücü Piyasası Analiz Raporlarını Kurul üyelerine sundu.
Toplantının 3. gündem maddesinde Çanakkale İŞKUR’un yapmış olduğu İşgücü Piyasası Analiz Raporuna göre hazırlanan mesleklerde 2021 yılında açılması planlanan eğitim kursları görüşüldü. İlerleyen oturumlarda Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenecek 2021 yılı Mesleki Tanıtım Günleri ve Kariyer Günleri etkinlikleri kurul onayına sunuldu.  
Toplantının devamında “Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü”  kapsamında Çanakkale Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Nuray Gümrükçü tarafından kurula bilgi verildi. 
Ticaret Bakanlığı’nın Kooperatifçilikle ilgili desteklerinin Ticaret İl Müdürü Hakan Tuncerli tarafından anlatıldığı toplantıda, illerin gelişmişlik endeksinde Bayramiç ve Yenice’nin durumu ve teşvik mevzuatında değişiklikler konusunda Güney Marmara Kalkınma Ajansı İl Koordinatörü Recai Başaran sunumunu yaptı.
Yapılan değerlendirmelerin ardından İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, 2020 Ekim, Kasım Aralık dönemi denetim raporlarının kurula sunulması oda, borsa, sendika, özel sektör ile kurum ve kuruluş temsilcilerinin görüş ve önerilerini belirtmesiyle sona erdi. 


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum