Reklam

II. ORYANTİRİNG YARIŞMASI VE ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversiteler Birliği tarafından düzenlenen II. Oryantiring Yarışması, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ev sahipliğinde, Terzioğlu Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi. Yarışmanın açılış törenine ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dinçay Köksal ve Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Tanju Güdük, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal ile Doç. Dr. Oya Erenoğlu katılım gösterdi.

II. ORYANTİRİNG YARIŞMASI VE ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
26 Ekim 2023 - 10:34
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen oryantiring yarışı, 5 km’lik bir parkurdan oluşuyor.
Yarışın açılış konuşmasını gerçekleştiren ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak, öğrencilerimizin fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkıda bulunmak için her türlü imkânı sağlamaya çalışıyoruz. Bu kapsamda, Üniversitemiz bünyesinde bir spor birliği kurduk. Birlik çatısı altında, 20 civarında yeni spor kulübü kuruldu. Bu kulüpler, öğrencilerimizin farklı spor dallarında kendilerini geliştirmelerine ve sportif aktivitelere katılımlarını artırmalarına olanak sağlıyor. Oryantiring, doğayla iç içe olmanın ve fiziksel aktivite yapmanın keyfini yaşatırken, yön bulma becerisini de geliştiren bir spor dalıdır. Bu yönüyle, öğrencilerimizin sosyal ve sportif gelişimlerine doğrudan katkı sağlamaktadır.
Bugün burada, Trakya Üniversiteler Birliği üyelerinden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Edirne Trakya Üniversitesi'nden toplam 33 öğrencimizin katılımıyla gerçekleştirilen II. Oryantiring Yarışı’nın açılışını yapmaktan büyük onur duyuyorum. Bu etkinliğin, öğrencilerimizin yön bulma becerisini geliştirmelerine, doğayla iç içe olmanın keyfini yaşamalarına ve sportif aktivitelere katılımlarını artırmalarına katkı sağlayacağına inanıyorum. Öğrencilerimize başarılar diliyorum. Bu güzel etkinliğin hepinize yararlı olmasını diliyorum” dedi.
YARIŞMACILAR ÖDÜLLERİNİ ALDI
II. Oryantiring Yarışması’nın Ödül Töreni’nde Şehit Astsubay Kıvanç Kaşıkçı’nın babası Ramazan Kaşıkçı yaptığı konuşmada “Üniversitelerde okuyarak Ülkemizin gelişmesinde ve yönetilmesinde rol almak siz değerli gençlerimiz için bir onur olacaktır. Atatürk’ün dediği gibi ‘Bu vatan sizlere emanettir’ Vatanımızın 100. Yılını kutladığımız bu günlerde vatanımıza sahip çıkmayı unutmayalım. Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” dedi.
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu konuşmasında “Gerçekten güzel bir etkinlik oldu. Zorlu bir parkuru olan yarışmanın bir kısmına biz de katıldık. Zaman zaman kaybolduğunuzu ama yılmadığınızı gördük. Biz de oryantiring takımımızla Trakya Üniversitesi ve TNKÜ kampüslerine de gelerek bu tür etkinliklerin yaygınlaştırılması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyor, çok daha nitelikli işlere ve yarışmalara imza atabilmemiz için çalışmaya devam etmemizi diliyoruz. Sizleri fahri birer Çanakkaleli olarak görüyor, başarılarınızın daim olmasını diliyorum” dedi.
BİRİNCİLER ÇOMÜ’DEN!
Kadınlar genel sıralamasında ilk 3’e giren yarışmacılar ÇOMÜ’den oldu. Yarışma 1.si Gülnur Köylüce, 2.si Münire Aksoy ve 3. Gülbahar Tuncer madalya ve kupalarını aldı.
Erkeklerde ise 1. ÇOMÜ’den Eren Hacıoğlu olurken, 2. Trakya Üniversitesi’nden Hasan Bahri Kılınç, 3. İse TNKÜ’den Halil Özdemir oldu.
Takım sıralamalarında da Erkekler ve Kadınlar 1.leri ÇOMÜ olurken, erkeklerde 2.liği TNKÜ, 3.lüğü Trakya Üniversitesi; kadınlarda 2.liği Trakya Üniversitesi, 3.lüğü ise TNKÜ göğüsledi.
Takımlara katılım belgeleri ve kupaları takdim edildikten sonra Dilara Karakoç, Doç. Dr. Şengül Üzen Cura ve Öğr. Gör. Nurtekin Cura’ya teşekkür belgeleri takdim edildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum