Reklam

İÇDAŞ'a Bir Ödül Daha

İÇDAŞ'a Bir Ödül Daha
01 Haziran 2013 - 22:19

Yaptığı üretimle Türkiye ekonomisine büyük katkılar sunan, istihdam sağlayan İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım A.Ş. (İÇDAŞ), 1.34 milyar dolarlık ihracatla 2012 yılının ihracat şampiyonları arasında ilk 10'a girdi. İhracat şampiyonu kuruluşlar için düzenlenen törende şampiyonluk ödülü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi.

 

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) Genel Kurul Toplantısı'nda, Türkiye ekonomisine katkıda bulunan ihracatçılar için ödül töreni düzenlendi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile birlikte işadamlarının katıldığı toplantı İstanbul Cevahir Otel'de yapıldı.

 

Ülke ekonomisine demir çelik üretimi başta olmak üzere sanayi üretiminde katkıda bulunan İÇDAŞ'a 2012 yılında yaptığı 1.34 milyar dolarlık ihracat nedeniyle Türkiye İhracat Şampiyonları Ödülü verildi. Ortaya koyduğu ihracat rakamıyla Türkiye 8'incisi olan İÇDAŞ'a ödülü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi. Törende İÇDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Aslan, İÇDAŞ Yönetim Kurulu üyesi Bayram Aslan hazır bulundu. Başbakan Erdoğan, alkışlar arasında İÇDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Aslan'a ödülü verdi.

 

Aynı zamanda İSO 500 Büyük Sanayi Kuruluşu içinde 9. sırada yer alan, ülkemizin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan İÇDAŞ, 5 bin 500 kişiye direkt istihdam sağlıyor. Bununla birlikte bir o kadar da teknik destek ekipleri ile bugün 10.000 kişiden fazla bir istihdam imkanı oluşturuyor.

 

1955'yılından beri Türkiye ekonomisi için üretim yapan İÇDAŞ, faaliyetlerini Çanakkale'ye 5.5 milyar dolarlık yatırımla oluşturduğu tesislerinde sürdürüyor. Türkiye, 14 milyon ton demir-çelik ihracatıyla 18 milyar dolar döviz kazanıyor. İÇDAŞ demir çelikte 72 ülkeye toplam 1.5 milyar dolarlık ihracat yapıyor. İÇDAŞ imalatının yüzde ellisi ihracat, yüzde ellisi iç piyasaya satılıyor. İÇDAŞ tesislerinin üretim kapasitesi 6 milyon ton. Ancak şu anda 4 milyon ton kapasite ile üretim yapılıyor. Her açıdan son teknoloji ile modern anlayışla üretim yapılan tesislerde çevreci özelliği ile de öne çıkıyor. Bu anlayış ve uygulamalardan dolayı İÇDAŞ, dünya çapında ve ülkemizde prestijli çevre ödüllerinin de sahibi oldu.



YORUMLAR

  • 0 Yorum