Reklam

I.ÇTSO-KÜSİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda ve Çanakkale KÜSİ işbirliğinde “Gıda Üretimi” konusunda faaliyet gösteren sektör temsilcilerine,TÜBİTAK, KOSGEB ve COSME Destekleri hakkında bilgi verilerek, firmaların talep ve ihtiyaçları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

I.ÇTSO-KÜSİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
29 Temmuz 2020 - 13:21
Zoom programı üzerinden video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında; Genel Sekreter Sema Sandal, Çanakkale Sanayi ve Teknoloji İl ve KÜSİ Temsilcisi Prof. Dr. Mustafa Kemal Sezgintürk, ÇOMÜ ÇOBİLTUM Müdürü Doç. Dr. Ayhan Oral, Doç. Dr. Özgür Özay, ÇTSO Proje Uzmanı Gökhan Doğru ile  gıda sektörü temsilcileri; Atiye Laçin Gıda Turizm Sanayi ve Tic. Ltd. Şti.,Akpınar Süt Ürünleri Sanayi ve Tic. Ltd. Şti., Hamdibey Süt ve Gıda Ürünleri San. ve Tic. A.Ş.,Mücahit Dalgıç Dalgıç Zeytinyağı Ticaret, Akua Tek Su Ürünleri Tarım Ürünleri Gıda Turizm San.ve Tic. A. Ş.,Karadane Zeytincilik Gıda ve Tarım Ürünleri Tic. Ltd. Şti., Altınkılıç Gıda ve Süt Sanayi Tic. A.Ş., Dizem Yapı Gıda Turizm ve Dış Tic. Ltd. Şti. firma yetkilileri hazır bulundu.
“KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE ARAYÜZ OLMAK İSTİYORUZ”
Bilgilendirme toplantısı hakkında açıklama yapan Genel Sekreter Sema Sandal; “Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak, firmalarımızın faaliyetlerini kolaylaştırmak üzere, ihtiyaç duydukları her konuda destek vermeye devam ediyoruz. Bu kapsamda; Odamız organizasyonunda ve Çanakkale KÜSİ işbirliğinde gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızın faydalanabilecekleri destek programları hakkında bilgi vermek, ihtiyaçlarını belirlemek ve tıkalı olan iletişim kanallarını açmak üzere bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. Video Konferans yöntemiyle gerçekleştirdiğimiz toplantımızda; Çanakkale Sanayi ve Teknoloji İl ve KÜSİ Temsilcisi Prof. Dr. Mustafa Kemal Sezgintürk tarafındanfirmalarımıza KÜSİ’nin amacı,  işleyişi ve firmalarımıza sağlayacağı katkılar hakkında bilgi verildi. Toplantımızda her firmamız söz alarak Ar-Ge, ürün geliştirme, ürün analizi, üretimde karşılaştıkları diğer sorunlar hakkında yapılabilecek Tez çalışmalarıyla ilgiligörüşlerini belirtti.”dedi.
“GIDA ÜRETİCİLERİMİZİN TEST VE ANALİZ İHTİYAÇLARINDA DIŞA BAĞIMLILIĞINI MÜMKÜN OLDUĞUNCA AZALTACAĞIZ”
Genel Sekreter Sandal açıklamasının devamında; “Firmalarımızın üretim ve dış ticaret aşamalarında yaşadıkları sorunları gidermek, desteklemek ve geliştirmek için bilgilendirme çalışmalarımız artarak devam edecek. Bu amaçla birebir görüşmek ve destek almak isteyen firmalarımızı işletmelerinde de ziyaret edeceğiz. ÇTSO olarak gıda üretimi yapan firmalarımızın, test ve analiz konularında zaman ve para kaybına da sebep olan dışa bağımlılığını mümkün olduğunca azaltacağız. Bunun için firmalarımızın yaptırdıkları test ve analizlerin envanteriniçıkaracağız. İlimizde yapılabilen veya akreditasyona ihtiyaç duyulan test ve analiz çalışmalarını da ilgili kurumların işbirliğinde tespit ederek arayüz oluşturacağız.” diyerek bilgilendirme toplantısına katılım sağlayan firma temsilcilerine ve ÇOMÜ akademisyenlerine katkıları için teşekkür etti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum