Reklam

Hollandalılar Çan'da

Hollandalılar Çan'da
15 Nisan 2013 - 22:32

Çan Sevim Bodur Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ne Gençlik Projesi kapsamında Hollanda'nın Rotterdam kentindeki Emmauscollege adlı okuldan 2 öğretmen ve 25 öğrenci konuk olarak geldi.

Hollandalı konuklar Çan'da ilk olarak Çan Sevim Bodur Sağlık Meslek Lisesi'ndeki proje açılış toplantısına katıldıktan sonra geçitli ziyaretler gerçekleştirdi.

   Hollandalı öğretmen ve öğrenciler daha sonra Okul Müdürü Nusret Mert ve İngilizce Öğretmeni Nursel Özen ile birlikte Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu'yu makamında ziyaret ettiler. Başkan Kuzu ziyarette  “Öncelikle ilçemizi ziyaretinizden büyük memnuniyet duyduk. Çan'ın son yıllardaki şansı da sık sık Avrupa Birliği Projeleri'nin yapılıyor olması. Bu ziyaretlerin ve ilçemize gelen yabancı ekiplerin  Çan'a bir vizyon getirdiğine inanıyorum. Hem onlar Çan'dan hem de biz onlardan bir şeyler alıyoruz; eğitim kurumları açısından. Bu bir avantaj. Bu anlamda da en başta Milli Eğitim Müdürümüze, okul müdürümüze ve görevli öğretmen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Çünkü Çan'a ciddi katkı sağlayan projeler bunlar. İnşallah bundan sonra da bu tür projelerin devamını diliyor, Hollandalı misafirlerimize bir kez daha hoş geldiniz diyorum” şeklinde konuştu.

     Hollandalı konukların Başkan Kuzu'ya yaptıkları ziyaret karşılıklı görüş alış verişi şeklinde sürdü.

    Hollandalı öğretmen ve öğrenciler Başkan Kuzu'nun ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan'ı da makamında ziyaret ettiler. Özkan ziyarette yaptığı konuşmada “Hollandalı misafirlerimizin ilçemizi ziyaret etmeleri bizlere memnuniyet vermiştir. Umut ediyoruz ki şehrimizi gördüklerinde memnun olmuşlardır. Yine umut ediyorum ki Çan'da ilginç görüntülerle de karşılaşacaklardır. Kaleseramik Fabrikamızı ziyaretleri, eğitim ormanlarımızı görmelerinin daha da dikkatlerini çekeceğini umut ediyorum. İlçemiz AB Eğitim Programları çerçevesinde yoğun programlar uygulamasıyla öne çıkan bir ilçe. Ve bu ziyaret farklı kültürlerin birbirini tanıması anlamında önemli bir fırsat oluşturdu. Bu tabii ki beraberinde farklı tecrübelerin paylaşımını da gündeme getirmektedir. Tekrar onları burada aramızda görmekten mutlu olduğumuzu ifade ediyorum” dedi.

     Hollandalı konuklar da “Güzel bir okulda ağırlanıyoruz ve burada olmaktan çok mutluyuz. Teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.

    Hollandalı konuklar öğleden sonra da Spor Salonu'nda Çan Sevim Bodur Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileriyle bir araya gelerek gönüllerince eğlendiler.

Üç gün boyunca Bergama, Truva ve Assos yöresi,Çanakkale ve Gelibolu'yu ziyaret edecek olan Hollandalı konuklar 20 Nisan günü de Kaleseramik Fabrikası'nı ve Demirci Camii'ni ziyaret edecekler.

     Hollandalı konuklar arasında bulun Türk kızı Yaren Çalık da Çan'da ilgi odağı oldu.

     Çan Sevim Bodur Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Nusret Mert, okul öğretmenleriyle öğrencilerinin de 29 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında bir Hollanda gezisi gerçekleştireceklerini belirtirken, “Okulumuzun banisi Sevim Bodur Hanımefendi'ye katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz, çünkü kendilerinin destekleriyle bu geziyi gerçekleştiriyoruz” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum