Reklam

"HİZMETLER TEK ÇATI ALTINDA TOPLANACAK"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni düzenlemeleri ve akaryakıt alımlarında kullanılacak yeni sistemi değerlendirdi. Kayıt dışı ekonomiye yönelik yeni düzenlemeler hakkında bilgi veren Bakan Şimşek, Dijital Vergi Dairesi’ni devreye alınacağını bildirdi.

"HİZMETLER TEK ÇATI ALTINDA TOPLANACAK"
09 Ekim 2023 - 12:06
Yapılan düzenlemeler ile vergisel işlemlerin elektronik ortamda yapılacağını belirten Şimşek, bu düzenleme ile sunulan hizmetlerin tek çatı altında toplanacağını ifade etti.
Şimşek konuşmasında, “İnternet Vergi Dairesi ile İnteraktif Vergi Dairesi’ndeki tüm işlemler kademeli olarak Dijital Vergi Dairesi’ne alınacak ve mükelleflerin bir noktadan işlem yapabilmeleri temin edilecek. Vergilendirme hizmetlerinde yapay zeka uygulamalarını da geliştiren Başkanlık, ilerleyen süreçte, mükelleflerin yaptığı başvurular üzerine vergi dairesince yapılan işlemleri, robotik süreçler ve yapay zeka teknolojilerini kullanarak Dijital Vergi Dairesi üzerinden yapacak. Vergi dairesine gidilmeden mükelleflerin işlemleri anında çözülecek. Vergisel yükümlülüklerin yerine getirilmesi daha kolay ve hızlı olacak” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum