Reklam

"HERKESİN ALLAH YARDIMCISI OLSUN"

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Aralık ayı meclis toplantısı, gerçekleşti.

"HERKESİN ALLAH YARDIMCISI OLSUN"
22 Aralık 2022 - 11:36
Gerçekleşen toplantıya katılım yüksek olurken, ÇTSO Meclis Başkanı Osman Okyay ve Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu önemli ekonomik değerlendirmelerde bulundular.
Gerçekleşen toplantıya katılım fazla olurken, meclis üyelerinin toplantıya ilgi gösterdikleri görüldü. Meclis toplantısında Başkan Semizoğlu, enflasyonun yükseldiğini vurguladı. Kar amacı gütmeyen odanın bile hesabının şaştığını belirtti. Asgari ücretin üzerindeki vergilerin kalkması gerektiğini belirten Semizoğlu, öğrenci burslarını dahi ödemekte zorlandıklarını vurguladı.

“UMUT VERİCİ GELİŞMELERİ YAŞADIĞIMIZ BİR YIL OLDU”
ÇTSO Meclis Başkanı Osman Okyay,” Yıllık TÜİK enflasyon %84.39 gibi bir rakama ulaştı. İş dünyası olarak enflasyonun önüne geçmek için atılan her adımın destekçisi olmaya devam edeceğiz. Asgari ücret tutarının hem çalışanlarımızın refahını arttırmasını hem de şirketlerimizin devamlılığını sağlayacak bir ücret olmasını ümit ediyorum” dedi.
“HER SORUNUMUZDA ÇÖZÜM ARAYAN BİR VALİMİZ VAR”
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu,” Bir sektörün sorunuyla ilgili yarım saat önce yönetim kurulu toplantımızda Valimi aradım. Çarşıda ki üyemizin sorunuyla ilgili, eksik olmasın. Her sorunumuzda çözüm arayan bir Valimiz var. Bunun için aşağıdan yukarıya doğru sorunlar bize doğru bir şekilde ifade edilirse biz de bunun yetkililere aktararak çözme konusunda, emrinize amadeyiz.
“GEÇEN SENE 18 BİN LİRA GELEN ELEKTRİK FATURAMIZ 105 BİN LİRA GELİYOR”
Çanakkale Ticaret Sanayi Odası olarak, söz verdiğimiz bursları dahi son iki ayını ödeyemedik. Ödemedik demiyorum, paramız var da bütçe yetmiyor. Geçen sene 18 bin lira gelen elektrik faturamız 105 bin lira geliyor. Ticaret Sanayi Odası’nın hesabı bu kadar şaştıysa herkesin Allah yardımcısı olsun. Ben yine tekrar ediyorum. Asgari ücrete ne kadar zam yaparsanız yapın, asgari ücretin üzerinden vergi yükünü kaldırmadığınız, azaltmadığınız sürece sadece cüzdanın cirosu artar.

“2023 BÜTÇESİNDE %125 GİBİ BİR ARTIŞLA ONAYINIZA SUNACAĞIZ”
2023 bütçesinde %125 gibi bir artışla onayınıza sunacağız. Öngörülmeyen maliyet artışları ve enflasyondan kar amacı gütmeyen odamız bile bu kadar etkilendiğine göre iş dünyasının Allah yardımcısı olsun. Geçen sene üyemiz bir lira ödüyorsa iki lira yapmak zorunda kaldık. Asgari ücrette bir katsayı var onun altına düşemiyoruz.
“TÜKETİMDEN KAÇARAK ÜRETİME DÖNMEMİZ LAZIM”
Birkaç gün sonra geride bırakacağımız bu yıl tüm dünya için zor bir yıl oldu. Her zamankinden daha fazla çalışmaya her zamankinden daha fazla üretmeye ve birlik beraberlik içinde olmaya ihtiyacımız olduğunu da bizlere gösterdi. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi üretmeye mecburuz. Bunu unutmayalım diye odamızın giriş tarafına yazdık. Üretmeyen toplumların sonunda neye maruz kalacağı konusunu yazdık. Önderlik zor bir şeydir. Atatürk bir asker ve bir lider, bir devlet kurucusu aynı zamanda öngörü sahibi iş insanı diyebilirim. Yaklaşık yüz yıl önce söylediklerini uygulamamız lazım. Üretmemiz gerekir. Tüketimden kaçarak üretime dönmemiz lazım. Üyelerimizden aldığımız gücümüz ile Çanakkale için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum