Reklam

HASTANELER DOLUYOR!

Çanakkale’de vaka sayısı oranları hızla artıyor. Sağlık Bakanı Koca’nın paylaştığı verilere göre ilde vaka sayısı 100 binde yüzde 310,04’e ulaştı. Koronavirüs artışının hızlanmasının ardından hastanede yoğun bakım servisi 3’e çıkarıldı.

HASTANELER DOLUYOR!
30 Kasım 2021 - 10:50
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 13-19 Kasım tarihleri arasındaki 100 binde yüzde vaka sayısını açıkladı. Haritaya göre Çanakkale’de koronovirüs sayıları hızla artmaya devam ediyor. Vaka sayısının 100 binde yüzde 310,04’e ulaşmasının ardından, hastanenin durumunu Çanakkale Tabip Odası Başkanı Güleda Erensoy değerlendirdi.
Çanakkale Tabip Odası Başkanı Güleda Erensoy, “Çanakkale Devlet Hastanesinde, şu anda yatan hasta servisimizi 3’e çıkartıyoruz; yoğun bakım ise 2 taneydi şimdiye kadar, onu da 3’e çıkartıyoruz. Vaka artış sayısını bütün halkımız görüyor. Bunun anlamı şudur; kışa giriyoruz. Vaka sayısı ve yoğun bakıma yatışlar artmakta, bunun sonucu olarak ölümler de artmakta” dedi.
“2’NCİ BİONTECH’İNİZ YOKSA KENDİNİZİ KORUNUYOR HİSSETMEYİN”
“İki yıldan beri söylenen şey ortada” diye vurgulayan Erensoy, “Kalabalık ortamlarda zorunlu olmadıkça bulunmamak, bulunmak zorundaysak maske takmamız gerekiyor ve en önemlisi ise iki Biontech olmuş olmanız gerekiyor. Şu anda gördüğümüz şey şu; yoğun bakım yatışlarında 3 Sinovac’lı hastamız var. Dolayısıyla 2 Biontech’in sizi gerçekten koruduğunu belirtiyoruz. Şu anki koşullarda önümüzdeki süreçte 3’ncü Biontech de tekrar devreye girecek. 2’nci Biontech’iniz yoksa kendinizi korunuyor hissetmeyin. Aşılarınızı olun” ifadelerini kullandı.
“GENÇ YAŞ GRUPLARINI KAYBEDİYORUZ”
Aşılama oranında yavaşlama olduğunu söyleyen Erensoy, “Aşılamayı hafife almamamız gerekiyor. İnsanlar, burnunun dibindeki insan ölmedikçe gerçekten bu olayın ciddiyetinin farkında değil. Genç yaş gruplarını kaybediyoruz. Gebeleri, yeni doğum yapmış anneleri kaybediyoruz. Bunlar hep 20’li, 30’lu yaşlarındaki gebeler. Hiçbir hastalığı olmayan 40’lı yaşlarındaki insanları kaybediyoruz. Bunlar aşısız insanlar. Yoğun bakımdaki ölen hastaları biz görüyoruz. O yüzden söylediğimizin ciddiye alınmasını istiyoruz. Etrafında her gün ölüm gören insanlar sağlık çalışanları. Bu yüzden diyoruz ki aşılarınızı olun” şeklinde konuştu.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Reklamı Geç