Reklam

HAMİDİYE TABYASI KAPANDI

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından, Hamidiye Tabyası’nın kullanıma kapatıldığı duyuruldu. Ayrıca, Tarihi Alan Başkanlığı tarafından müzelerin ziyaret saatleri değişti.

HAMİDİYE TABYASI KAPANDI
16 Nisan 2021 - 11:13
Artan koronavirüs vakaları dolayısıyla, bir dizi önlem ve tedbir alındı. Koronavirüs önlemleri çerçevesinde, toplu olarak kullanılan alanların birçoğu kapatıldı. Bu alanların başında ise Özgürlük Parkı ve Halk Bahçesi geldi. Ayrıca, kordon boyu başta olmak üzere tüm sahil bariyerlerle kapatıldı.
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından ise Hamidiye Tabyaları’nın kullanıma kapatıldığı kamuoyuna duyuruldu. Müzelerin ziyaret saatleri de değişti.
Alan Başkanlığı tarafından konuyla ilgili, “Koronavirüs (Covid-19) tehdidinin toplum sağlığı açısından oluşturduğu risk durumunun devam etmesi sebebiyle Covid -19 tedbirleri kapsamında Başkanlığımıza bağlı müzelerin ziyaret saatleri bugünden geçerli olmak üzere aşağıda yer alan şekilde düzenlenmiştir.
*Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi (Salı günleri ve hafta sonları kapalı)*Anadolu Hamidiye Tabyası ve Çanakkale Savaşları Tarih Müzesi (hafta içi ve hafta sonları kapalı)*Bigalı Atatürk Evi ve Müzesi (Pazartesi günleri ve hafta sonları kapalı)*Kilitbahir Kale Müzesi (Pazartesi günleri ve hafta sonları kapalı)*Namazgah Tabyası Müzesi (Pazartesi günleri ve hafta sonları kapalı)
Yukarıda belirtilen günler haricinde müzelerimiz 10.00-16.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.
Covid -19 tedbirleri kapsamında Çanakkale Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca alınan 14/ 04/ 2021 tarih ve 4/E sayılı kararına istinaden Anadolu Hamidiye Tabyası Kültür Parkı ve Çanakkale Savaşları Tarih Müzesi 17 Mayıs 2021 tarihine kadar ziyarete kapatılmıştır” ifadeleri kullanıldı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum