Reklam

Halk Otobüslerine Denetim

Halk Otobüslerine Denetim
15 Ocak 2013 - 16:02

Her yıl Çan Belediyesi Ulaşım Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan bir komisyon tarafından düzenli olarak yapılan halk otobüslerinin periyodik bakımı geçtiğimiz gün gerçekleştirildi.

        Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu denetim ve kontrollerin sonrasında yaptığı açıklamada; “Vatandaşlarımızın daha güvenli ve huzurlu bir şekilde ulaşımını sağlamak bizim asli görevlerimizden biridir. Ulaşım Müdürlüğü ekiplerimiz halk otobüslerinin bakımını yaparak gerekli kontrollerini yaptılar. Biz bütün halk otobüslerimizin aynı ekipmanlara sahip olmasını ve tek tip belirli bir standartta hizmet vermesini istiyoruz. Bu amaç doğrultusunda yapılan çalışmalar, Çan halkına daha iyi ulaşım hizmeti vermeye yöneliktir” ifadelerini kullandı. Başkan Kuzu ayrıca; ulaşım hususunda herhangi bir şikâyeti olan vatandaşların da kendilerine bu şikâyetleri iletmelerini, gerekenin hemen yapılacağını da sözlerine ekledi.

 

Çan Belediyesi Kapalı Pazaryerinde sabahın erken saatleri saatlerinde başlayan denetimde; araçların teknik aksamı ve dış görünüşü, minibüslerin iç dizaynı, motor, lastik ve egzoz sistemlerinin incelenmesi ve uygunluğu, araç sahipleri ve şoförlerinin kılık kıyafetleri, minibüslerin temizliği, çalışma saat cetveline riayetleri ve güzergâhlara uyulup uyulmadığı konuları incelendi. Eksiklikleri tespit edilen hususlar hakkında gerekli çalışmalar da başlatıldı.

 

Çan’da şehir içi toplu taşımacılık hizmeti veren Çan Belediyesi Halk Otobüslerinin daha güvenli hizmet vermeleri açısından son derece önemli olan bu kontrollerin, belediye görevlileri tarafından oluşturulan komisyon üyelerince yılda en az bir kez yapıldığı kaydedildi.



YORUMLAR

  • 0 Yorum