Reklam

Halk Eğitim Merkezi'nden Obezite Eğitimi

Halk Eğitim Merkezi'nden Obezite Eğitimi
15 Mart 2013 - 12:15

Sağlık Bakanlığı'nın obezitenin önüne geçmek için yetişkinlere eğitim vermeye başladı. Usta Öğretici ve kursiyerler Obeziteden nasıl kurtulmaları gerektiği konularında önemli bilgiler aldılar.

Akçalı, “Obezite vücutta aşırı yağ artımıyla (kilo alımı) ortaya çıkan, çevresel etkilerle tetiklenen genetik zeminli kronik bir hastalıktır. En yalın anlatımı ile vücutta aşırı yağ dokusu birikimi olarak tanımlanırken, hastalık boyutuna birçok kurum ve kuruluş farklı tanımlar getirmiştir” dedi.

 

            Hastalık düzeyinde şişmanlığın oluşumunda kalıtımsal, davranışsal, sosyal, kültürel ve çevresel etkenlerin olduğuna işaret eden Akçalı, “Sağlık ile ilintili bedensel, ruhsal ve ekonomik sorunlar yaratan süreğen, çok nedenli bir hastalıktır. Günümüzde obezite, beraberinde getirdiği ek hastalıklar ve toplumsal sorunlar nedeniyle kronik, ilerleyici ve yüksek bir hastalık olarak kabul edilmektedir” diye konuştu.

 

            Ayrıca Akçalı; 11-17 Mart Tuza Dikkat Haftası sebebiyle tuz tüketiminin azaltılması gerektiğinden ve çok tuz tüketiminin vücutta sağlık sorunları çıkarttığından, fazla alınan tuzun vücuttan atılamaması, bacaklarda ve ayaklarda şişlikler(ödem) oluşmasına sebep oluyor dedi.

 

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamit SAYGILI; günümüz teknoloji çağı olduğundan başta çocuklarımız olmak üzere tüm yetişkinler sürekli bilgisayar başında oturup çalışıyor. Belli aralıklarla egzersiz hareketleri yapmadıklarından obezitenin her geçen gün arttığını, çocuklar bilgisayar başından kalkıp aileleriyle birlikte yemek yemiyor aparatif fastfood'larla besleniyor ve bu da çocuklarda obeziteye sebep oluyor. Bununla ilgili olarak Usta Öğretici ve Kursiyerlerimize önlem almalarını söyledi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum