Reklam

"GÜVENLİK-ÖZGÜRLÜK BİRBİRİNDEN BAĞIMSIZ İKİ KURAL DEĞİLDİR"

Eski AK Parti Grup Başkanvekili ve Eski Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, İçişleri Bakan Yardımcısı olarak atandıktan sonra Çanakkale’de bir dizi temasta bulunmuştu.

05 Temmuz 2023 - 13:46
Ziyaretlerle, programlarla memleketi Çanakkale’de vatandaşlarla buluşan İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, “Sürekli güvenlik diyerek güvenlik olmaz. Aksine devleti bireyden soyutlamış oluruz. Devlet bireyin emrindedir, hizmetindedir” ifadelerini kullandı.
İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Çanakkale’de bir dizi ziyaretlerde bulunmuştu. Turan, vatandaşlarla bir araya geldiği ziyaretlerinde, önemli açıklamalarda bulunmuştu.

“İLGİLİ BİRİMLERİN AMİRİ OLARAK GÖREVE BAŞLADIM”
İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, “13 yıl boyunca milletvekilliği yaptım. Grup Başkanvekilliği yaptım. Şimdi de Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Türkiye’nin en önemli kurumlarından İçişleri Bakanlığı’mızda, başta Jandarma olmak üzere ilgili birimlerin amiri olarak göreve başladım.
“VATANDAŞI İLE EN SIK İRTİBATI OLAN BİZİM BAKANLIĞIMIZ”
“İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın” anlayışının en çok karşılık bulması gereken bakanlık, İçişleri Bakanlığı’dır. Vatandaşı ile en sık irtibatı olan bizim bakanlığımız. Evrensel insan haklarını gözeterek, adaletin, eşitliğin, liyakatın, tüm bu değerlerin taviz vermeden uygulanmasının en önemli olduğu yer bu makam.

“BİZ BU ÜLKEYİ SEVİYORUZ”
Şimdi size soruyorum, kaç T.C kimlik numaranız var? Bir tane. Birimizin birinden üstünlüğü, birimizin diğerinden daha çok oy hakkı, daha fazla T.C kimlik numarası var mı? Yok. O yüzden 85 milyon eşitliğine hep vurgu yapacağız. Biz bu ülkeyi seviyoruz.
“GECE, GÜNDÜZ ÇALIŞMALIYIZ”
Büyük badireler atlattık. 15 Temmuz geride kaldı. MİT krizi geride kaldı.17 Aralık krizi geride kaldı. Pandemi geride kaldı. Deprem geride kaldı. Darbe girişimleri geride kaldı. Hepsi geride kaldı. Artık normalleşmeliyiz. Özgüvenli yolumuza devam etmeliyiz. Türkiye yüzyılını çok daha büyük bir vizyonla hayata geçirmek için gece, gündüz çalışmalıyız.

“BU MÜBAREK ÜLKE ARTIK TERÖRDEN ÇOK ZENGİNLEŞMEYİ KONUŞMALI”
Bu mübarek ülke artık terörden çok zenginleşmeyi konuşmalı. Bu mübarek ülke artık gerginlikten, kavgadan, polemikten çok işimizi, aşımızı konuşmalı. Sağlığımızı, eğitimimizi konuşmalı. Normal olmayan, toplumu geren her türlü söylemden, eylemden hepimizin uzak durması gerekiyor. Güvenlik, özgürlük birbirinden bağımsız iki kural değildir. Birbirini tamamlayan, dengeleyen olmazsa olmaz iki kuraldır.
Sürekli güvenlik diyerek güvenlik olmaz. Aksine devleti bireyden soyutlamış oluruz. Devlet bireyin emrindedir, hizmetindedir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum