Reklam

GELENEKSEL TÜRK OKÇULUĞU'NUN KALBİ ÇAN'DA ATTI

Çan Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü ile ÇOMÜ Çan Meslek Yüksekokulu’nun iş birliği ve Çanakkale Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu İl Temsilcisi Serpil Atalay’ın desteğiyle ‘Türk Okçuluğu ve Atlı Okçuluk’ üzerine etkinlik düzenlendi. Etkinlikte ‘Gelenekten Geleceğe Türk Okçuluğu ve Atlı Okçuluk’ konularında sunumlar yapıldı.

GELENEKSEL TÜRK OKÇULUĞU'NUN KALBİ ÇAN'DA ATTI
23 Aralık 2022 - 13:51
Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Çan Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü Başkanı Barış Engin, ‘Geleneksel Türk Okçuluğunu, milli ve manevi değerlerini bölgesel, ulusal ve uluslararası seviyede en iyi şekilde tanıtmak, yaygınlaştırmak ve ata sporunu genç kuşaklara aktarmak adına 15 Kasım 2021 tarihinde kurulduk ve 22 Aralık 2021 Tarihinde faaliyete başladık. Kurulduğu günden bu yana kulübümüz ‘’ insanı yaşat ki devlet yaşasın’’ şiarını edinmiş ve programlarını, faaliyetlerini bunun üzerine oturtmaya çalışmıştır. Ana hedefimiz, yüzyıllar boyunca deneyimlerle kazanılan ve binlerce yıldır kuşaktan kuşağa ‘’üstat- talebe’’ ilişkisi ile aktarılan ve Türk toplumunun maddi ve manevi bir değeri olan bu kadim sporu Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu ile birlikte en ileriye taşımaktır. Hayvan ölür, semeri kalır; insan ölür eseri kalır. Gidenin değil, bırakmayanın ardından ağlamalı. Bırakanın da bıraktığı yerden devam etmeli. Durmaya, dinlenmeye hakkımız yok. Çünkü, zaman yok, süre az! Geçmişini bilmeyen, geleceğini de bilemez. Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın’ dedi.

OKÇULUĞUN ÜSTATLARINDAN SUNUM
Etkinlikte Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyon Başkanı Cengiz Toksöz, Geleneksel Türk Okçuluğu hakkında önemli bilgiler vererek katılımcıların ufkunu genişletti. Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyon Başkan Yardımcısı Cüneyt Öztan, okçuluk sanatının dinamiklerinden bahsetti.  GASDF MHK Başkanı ve Atlı Savaş Sanatları Uzmanı Ertan Erkekoğlu eski savaşlarda kullanılan ok ve yaylar ile birlikte etkili bir konuşma yaparak atlı okçuluğun tarihsel süreç içerisindeki değişimi ve gelişimini anlattı. Son olarak Halk Ozanı ve Ülkü Ocakları Sanatçısı aynı zamanda Çan Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü Üyesi Mehmet Çeker ise türkülerle etkinliğe eşlik etti.

Çan Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü Başkanı Barış Engin etkinlik sonunda “Türk Okçuluğu” ve “Atlı Okçuluk” konulu seminere teveccüh göstererek katılan Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonumuzun kıymetli Başkanı Sayın Cengiz Toksöz’e, Federasyonumuzun Eğitim Kurulu Başkanı ve Milli Takım Teknik Direktörü Sayın Cüneyt Öztan’a, Federasyonumuzun Alt Yapı ve Tesisler Kurulu Başkanı Sayın Selim Erduğan’a, Simav Geleneksel Okçuluk Kulübü Başkanı Sayın Süleyman Akif Ünlü’ye, Çanakkale İl Gençlik ve Spor Şube Müdürümüz Sayın Sedat Bektaş’a, Halk Ozanımız ve Ülkü Ocakları Sanatçısı aynı zamanda Kulübümüzün Üyesi Sayın Mehmet Çeker ‘e ve değerli sunumları ile bizi bilgilendiren Türkiye Geleneksel Atlı Sporlar Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sayın Ertan Erkekoğlu’na ve değerli yönetim kurulu ekibimize çok teşekkür ederiz’ diye konuştu.




YORUMLAR

  • 0 Yorum