Reklam

GELECEK PARTİSİ TAM KADRO SAHADA

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı,Sosyal Politikalar Başkanı,24. Dönem Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün ve yardımcıları Seçkin Fazla,Sevda Yılmaz,Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Kültür Turizm Politikaları Başkanı Yeşim Karadağ, İl ve Merkez ilçe Yönetimleri ile İlçe Başkanlarının katılım sağladığı, Basınla Buluşma Kahvaltısı düzenlendi.

17 Temmuz 2020 - 15:58 - Güncelleme: 17 Temmuz 2020 - 16:05

Kahvaltı sonrası düzenlenen Basın Toplantısında Gelecek Partisi İl Başkanı Hüseyin Yıldırım, İl teşkilatının kurulduğu günden buyana geçen süreyi değerlendirdi.
“152 CESUR YÜREK İLE SİYASETE YENİ BİR SOLUK GETİRMEK ÜZERE KURULDUK”
Yıldırım sözlerine şöyle devam etti;  “152 cesur yürek ile Türk siyasetine yeni bir soluk getirmek üzere partimiz kuruldu. Cesur diyorum çünkü ülkemizde iktidar partisi ve ortakları dışında bir partide siyaset yapmak cesaret işi oldu. 63 ilimizde il başkanlarımız atandı. Harıl harıl teşkilatlanma çalışmalarımız devam ediyor. En geç Eylül ayında birinci olağan kongremizi yapacağız" ifadelerini kullandı.

Ardından bir konuşma yapan Gelecek Partisi Kültür Turizm Politikaları Başkanı Yeşim Karadağ; "Bu gün burada hem misafir hem de ev sahibi olarak bulunuyorum. Partimizin kurulduğu günden bu yana sahadayız. Covid-19 sürecini birlikte yaşadık, yaşamaya da  devam ediyoruz. Biz bu süreç içerisinde gördük ki, Covid-19 tedbirlerini alamayan, vatandaşını,esnafını, işçisini, memurunu mağdur eden bir yönetim var. Her hafta Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu gündemi değerlendirdi, çözüm önerileri sundu. Bu çözüm önerilerinin ne denli haklı olduğunu bu süreçte gördük. Bizim çözüm olarak sunduklarımızı mevcut iktidar hayata geçirmeye çalıştı. Geleceğimiz için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. Biz bizlere belirlenen görev çerçevesinde, teşkilatlarımızı illerimiz bazında ziyaret ediyoruz. Biz gezdiğimiz yerlerde hem teşkilatlarımızı ziyaret ediyoruz hem de sivil toplum kuruluşları ile bir araya geliyoruz. Türkiye’de parti kurmanın bile cesaret istediği bir yere geldik. 152 cesur kurucu ile Gelecek Partisi kuruldu. Gelecek Partisi 12 Aralık’ta kuruluşunu ilan etti. Yaklaşık 6 ayda 63 ilde, 245 ilçede teşkilatlandı.Şu anda Türkiye Cumhuriyeti’nde, başkanlık sisteminin getirdiği otoriter sistemin, baskıcı anlayışın hakim olduğu ülkemizde, özgürlükleri savunan bir Gelecek Partisi kuruldu” ifadelerinde bulundu.

“SİSTEM BOZUKLUĞU SONRASI TOPLUMDA BİR TALEP OLUŞTU”
Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, “ Çanakkale ruhu ile çıkmış bir partiyiz. Özellikle gezdiğimiz yerlerde bir ümit olmanın, alternatif olmanın mutluluğunu gördüm. Esnafımızın kepenk kapatacak duruma geldiğini gördüm. Sayın Genel Başkanımız Başbakanlığı bıraktığı dönemde ve sonrasında yanında olan isimlerdenim. 21-22 ilimizi gezdik. İlk zamanlarda böyle bir beklenti yoktu. Gençlerle bir araya geliyorduk, üniversitelerde gençlerle istişarelerde bulunuyorduk. Belli bir süre sonra, memlekette yaşanan otoriter sistem, yarı başkanlık, ucube sistemin uygulamaya girmesinden sonra artan sistem bozukluğu dolayısıyla toplumda yükselen bir talep oluştu. Bu gün Çanakkale 4 günlük ziyaret durağımızın son adresi, görüyorum ki birlikte cesaretle yola çıktığımız arkadaşlarımız Türkiye'nin geleceğine inanmış, gece gündüz demeden çalışan arkadaşlarımız. Artık bu ülkede baskıcı, ülkenin kaderi iki dudağının arasından çıkacak olan söze bağlı olmayan, tam parlamenter sitemin yeniden kurulduğu bir yönetime ihtiyaç var. Bunu da yapabilecek güçte olan Gelecek Partisi var"  açıklamasında bulundu.
Kahvaltı etkinliğinin ardından Çanakkale esnafını ziyaret eden partililer gördükleri ilgi karşısında memnun kaldılar. Esnaf ziyaretleri sonrasında Çanakkale il Başkanlığında bir açıkla yapan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Üstün, "Çanakkale Esnafımızın partimize olan ilgisi beni ziyadesiyle sevindirdi. Öyle ki Çanakkale Geleceği için kararını vermiş. Esnafımızın sıkıntılarını ve sorunlarını yerinde dinledik. Şimdi bunları gündeme taşımak ve çözüm üretmek en önemli görevimiz" dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum