Reklam

"GELECEĞE NEFES, CUMHURİYETE NEFES'' TEMASIYLA FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN himayesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen “Milli Ağaçlandırma Günü” nedeniyle bu yıl “GELECEĞE NEFES, CUMHURİYETE NEFES’’ teması ve “100.Yıl Cumhuriyet Ormanları Kuruyoruz” mottosuyla Çanakkale il genelinde 54750 fidan toprakla buluştu.

"GELECEĞE NEFES, CUMHURİYETE NEFES'' TEMASIYLA FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU
18 Kasım 2023 - 11:40
Ülkemizin ormanlık sahalarını ve ağaç servetini çoğaltmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek, toplumdaki ağaç ve orman sevgisi ile çevre konusundaki farkındalığı yükseltmek için “’GELECEĞE NEFES, CUMHURİYETE NEFES’’ sloganıyla gerçekleştirilen fidan dikim etkinliği Çanakkale merkez Radar Mevkiinde gerçekleştirildi.
Fidan dikimi etkinliğine; Vali İlhami AKTAŞ ve eşi Songül AKTAŞ, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa BİÇEN, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat ŞAHİN, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR, Orman Bölge Müdürü Enver DEMİRCİ, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan MUTLUAY, İl Emniyet Müdürü Selim ARICI, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Sadi AKMAN, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan ORAN, protokol üyeleri, il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, şehit aileleri, gaziler, kamu kurum ve kuruluş personelleri, emniyet ve jandarma personelleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Fidan dikimi etkinliğinde; Orman Bölge Müdürü Enver DEMİRCİ günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.
Yapılan konuşmaların sonrasında Çanakkale Mehteran ve Halk oyunları gösterisinin izlenmesinin ardından fidan dikimi gerçekleştirildi.  
Şehitler Diyarı Çanakkale’miz de “GELECEĞE NEFES, CUMHURİYETE NEFES’’ teması ve “100.Yıl Cumhuriyet Ormanları Kuruyoruz” mottosuyla gerçekleşen Fidan Dikim etkinliği kapsamında Radar Mevkiinde kızılçam ve servi fidanı olmak üzere toplam 3500 fidan dikimi yapıldı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum