Reklam

FİLM GİBİ OLAY!

14 Mart 2022 - 15:19
Çanakkale ve İzmir’de araç alım satımı, evlenme vaadi ve banka hesap bilgilerinin ele geçirilmesiyle çok sayıda kişiyi 11 milyon 500 bin lira dolandırdıkları öne sürülen Zeynep T. ile oğlu Ozan C.’nin de aralarında olduğu 7 kişilik çete yakalandı. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi.

Kentteki ihbarlar üzerine birçok kişiyi dolandırdığı tespit edilen 7 şüpheli, Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyon ile yakalandı. Emniyet güçleri 10 Mart günü Çanakkale’de yaptığı operasyonda Zeynep T., Ozan C., S.K. ve A.S. isimli şahısları gözaltına aldı. 11 Mart Cuma günü ise İzmir’de gerçekleştirilen operasyonda da B.T., E.K. ve A.A. gözaltına alınarak, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Şüphelilerin evlenme vaadi, araç alım satımı ve banka hesap bilgilerine ulaşarak kredi çekme yöntemleriyle çok sayıda kişiyi toplam 11 milyon 500 bin lira dolandırdığı belirlendi.

Çanakkale’de kendisinden yaşça büyük erkekleri evlilik vaadiyle tuzağına düşüren Zeynep T’nin uzun yıllardır birçok kişiyi bu yöntemle dolandırdığı ortaya çıktı. Zeynep T. bu yöntemle erkekleri yaklaşık 5 milyon lira dolandırdı. Oğlu Ozan C.’nin ise noterde araç alım satımında telefonundan EFT ödemesi için ödeme emri verdiğini gösterip, araç sahibine satış için imza attırdığı, sonrasında da ödemeyi yapmayıp dolandırıcılığı gerçekleştirdiği belirlendi.
Emniyette işlemleri tamamlanan 7 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi

YORUMLAR

  • 0 Yorum