Reklam

"FİKİR ÜRETMEYE KARARLIYIZ"

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2023-2027 yılları arasında eğitim öğretim araştırma geliştirme ve toplumsal katkı faaliyetleri kapsamında uygulayacağı politika belgesi sunumu için Çanakkale Deniz Müzesi Konferans Salonu’nda buluşuldu. ÇOMÜ Rektörü Cüneyt Erenoğlu konuşmasında “Politika belgemizin en önemli hedeflerinden biri bölgesel kalkınmadır” ifadelerini kullandı.

15 Aralık 2023 - 12:04
Rektör Erenoğlu konuşmasında iş birlikleri ve üretilecek nitelikli yayınlar ile yeni projelerin hayata geçirileceğinin altını çizdi. Politika Belgesi Sunumu için gerçekleşen buluşmaya Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan da katılım sağladı.

“HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEĞİZ”
ÇOMÜ Rektörü R. Cüneyt Erenoğlu; “Bu belge üniversitemizin misyonunu, vizyonunu, stratejilerini ortaya koymaktadır. Global bilgiden toplumsal katkıya söylemimizin içini dolduracak önceliklerimizi içeren ve dört sene boyunca izleyeceğimiz politika belgesini açıklamaktan büyük bir heyecan duyuyorum. Başta gıda, tarım ve deniz bilimleri alanında yürütmekte olduğumuz nitelikli çalışmalara hız kesmeden devam edeceğiz. Ama bizler sadece bu alanlara odaklanmış bir üniversite değiliz.

“TOPLUMSAL KATKI ÜRETMEK ZORUNDAYIZ”
Tüm birimlerimizde yaklaşık 2 bin 182 akademisyenimiz ve 80’in üzerinde akademik birimimizde topyekün toplumsal katkı üretmek zorundayız. Bu dönemde 3S yaklaşımıyla artık projelerimizi sistematik uygulama süreçlerine dönüştürmenin vakti. Politika belgemizin en önemli hedeflerinden biri bölgesel kalkınmadır. Bu noktada üniversitemiz bulunduğu bölgenin kalkınmasına katkıda bulunmak kentin ve bölgenin her alandaki beklentilerine cevap verecek bir sistemi oluşturmak durumundadır. Bu doğrultuda şu politikaları hayata geçiriyor olacağız. Kamu ve özel sektörle öncelikli iş birlikleri geliştireceğiz. Özellikle sorunların tespitine yönelik çözüm odaklı çalışma gruplarını hayata sokacağız. Gerekçeli her alanda güdümlü ve bütçeli lisansüstü ve doktora tezlerini hayata geçirerek patentle ve faydalı modellerle nitelikli yayınlar üreteceğiz.

“DEVLETİMİZİN DE FİKİR MUTFAĞI OLMA GÖREVİNİ YERİNE GETİRMESİNİ SAĞLAYACAK”
Bu politikalar bölgenin önde gelen üniversitesi olmasının yanı sıra devletimizin de fikir mutfağı olma görevini yerine getirmesini sağlayacak en temel vizyonumuz olacak. İnanıyorum ki kısa ve orta vadede bu politikalar sayesinde üniversitemiz bölgemizin kalkınmasına daha da önemli katkılar sağlayacaktır. Biz ÇOMÜ olarak bölgemizin kalkınması için fikir üretmeye ve bu fikirleri hayata geçirmeye son derece kararlıyız.”

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum